Chisu myönsi mokanneensa pahasti tv-ohjelman kuvauksissa: "Valitsisin kampaukseni toisin"

Chisulle valkeni jälkikäteen, että hänen käyttämänsä lettikampaus kuuluu toiseen kulttuuriin.

Tulevalla Vain elämää -kaudella esiintyvä artisti Chisu julkaisi Instagram-tilillään rehellisen postauksen, jossa pyytää anteeksi kulttuurin omimista.

Päivityksessään Chisu kertoo, että tulevalla Vain elämää -kaudella hänen päässään nähdään braids-kampaus, toisin sanoen lettikampaus, joka on vahvasti osa afroamerikkalaista kulttuuria.

Postauksessaan artisti kertoo heränneensä kesällä käymänsä keskustelun myötä yhteiskuntamme eriarvoistaviin ja rasistisiin rakenteisiin, sekä etuoikeutettuun asemaansa valkoisena ihmisenä.

Hän kertoo käyttäneensä keikoilla ja kuvauksissa lettikampauksia, joita pitää upeina, ymmärtämättä ottaa tarkemmin selville, mistä kulttuurista hän lainaa, vai tulisiko lainata ollenkaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kyseisessä keskustelussa ja myöhemmin lukiessani sekä käymissäni konsultaatioissa opin, että mustat ja ruskeat ihmiset, joilla on ollut braidsit tai muu heille kuuluva hiustyyli, on joutuneet leikkaamaan ne pois saadakseen töitä, opiskelupaikan tai asuntoja. Sen lisäksi he kokevat väkivallan uhkaa ja voivat tulla pahoinpidellyiksi braidsien takia. Tää saa mut kyseenalaistamaan oman braidsien käytön, Chisu kirjoittaa lisäten, että näkyvänä artistina hän on näyttänyt ja yleistänyt, että näin olisi ok tehdä.

Artisti kertoo, että Vain elämää -jaksot oli kuvattu ennen hänen käymäänsä keskustelua ja siitä seurannutta havahtumista.

– Suvin päivänä (joka esitetään 22.10.) mun kampauksena nähdään braids -lettikampaus. Nyt kun olen perehtynyt asiaan, valitsisin kampaukseni toisin. Yhteiskuntamme eriarvoistavissa rakenteissa tuo kampaus mun päässä ei vaan ole ok. Kaiken tän haluun nyt tuoda esille ja pyytää anteeksi tekemääni virhettä, hän kirjoittaa.

Samalla artisti toivoo, että aiheesta käytäisiin enemmän keskustelua, jotta oppisimme elämään paremmin yhdessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja