Mainos

Chirac hyväksynee kiistellyn työlakiuudistuksen

Ranskan perustuslakineuvosto totesi eilen uudistuksen olevan perustuslain mukainen. Presidentti Jacques Chirac voi nyt joko saattaa lain voimaan tai antaa sen uudelleen parlamentin käsiteltäväksi.

Ranskassa odotetaan presidentti Jacques Chiracin ottavan tämäniltaisessa tv-puheessaan kantaa kiisteltyyn työlain uudistukseen.

Parlamenttilähteiden mukaan Chirac aikoo saattaa lain voimaan, mutta tarjoaa lain vastustajille neuvotteluja nuorisotyöttömyydestä.

Rauhoittaakseen tilannetta Chirac saattaa ehdottaa myös uusia lakitekstejä, jotka täydentäisivät kiisteltyä lakia. Hänen arvellaan vetoavan nuoriin, mutta myös yrittävän saada ay-liikkeet huonoon valoon, jos ne yhä kieltäytyvät neuvottelemasta.

Ranskan perustuslakineuvosto päätti eilen, että nuoria koskeva työlaki on perustuslain mukainen. Päätös merkitsee sitä, että Chirac voi joko saattaa lain voimaan allekirjoituksellaan yhdeksän päivän kuluessa tai viedä sen uudelleen parlamentin käsittelyyn. Uutta parlamenttikäsittelyä ovat vaatineet opiskelija- ja ammattijärjestöt.

Pääministeri Dominique de Villepinin vaatimus on ollut koko ajan saattaa laki heti voimaan, jotta yritykset pääsevät ottamaan nuoria töihin ja työttömyys saadaan laskuun ensi vuoden presidentinvaalien alla.

Lakia vastustavat mielenilmaukset ovat jatkuneet jo kolme viikkoa. Eilisiltana mielenosoittajat katkaisivat useita tärkeitä rataosuuksia. Yli tuhat opiskelijaa tunkeutui Pariisissa Gare de Lyonin rautatieasemalle, jolloin rautatieyhtiön oli keskeytettävä junaliikenne.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.