Mainos

Chilen kaivosmiehet lääkitään rauhoittavilla tulevassa nosto-operaatiossa?

Vaikka pelastuskuilun poraaminen Chilen turmakaivoksessa on vielä aluillaan, pohditaan jo nyt, miten kaivosmiehet selviävät rankasta nosto-operaatiosta.

Viranomaiset arvioivat, että kunkin miehen nostaminen 700 metrin syvyydestä tulee kestämään puolestatoista tunnista kahteen tuntiin. Kaikkien kaivostyöläisten nosto-operaatio kestänee aikanaan yhteensä kolme päivää.

Chilen terveysministerin Jaime Manalichin mukaan on mahdollista, että miesten silmät sidotaan noston ajaksi ja he saavat tuolloin rauhoittavia lääkkeitä. Lopullisia päätöksiä asiassa ei kuitenkaan ole vielä tehty, korostaa ministeri.

Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan asiantuntijat saapuivat toissapäivänä turmakaivosalueelle. Nasan ryhmä auttaa pelastustiimiä suunnittelemaan ja rakentamaan erityisen pelastuskapselin tai häkin, jonka sisällä miehet nostetaan aikanaan pelastuskuilua pitkin ylös. Kapseli tai häkki varustetaan CNN:n mukaan happilaitteella, valolla ja kommunikaatiolaitteella, jonka avulla pelastettava on yhteydessä pelastustiimiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.