Chen selvisi 51 päivää Hamasin panttivankina – siepattiin kotoa, kun asemiehet tappoivat aviomiehen ja tyttären

Chen selvisi 51 päivää Hamasin panttivankina – kidnapattiin kotoa samalla, kun taistelijat tappoivat hänen aviomiehensä ja tyttären 1:36
Katso video: 51 päivää Hamasin panttivankina ollut israelilaisnainen kertoo olosuhteista vankeudesta Gazassa

Lokakuun 7. päivä muutti israelilaisen Chen Almog-Goldsteinin, 49, elämän pysyvästi. Palestiinalaistaistelijat ampuivat hänen miehensä ja vanhimman tyttären ja samalla nainen itse joutui kolmen muun lapsensa kanssa Hamasin kidnappaamiksi.

Hamas piti Almog-Goldsteiniä ja hänen kolmea lastansa panttivankeina 51 päivän ajan. He pääsivät vapaiksi marraskuun loppupuolella vankienvaihdoin yhteydessä.

Hän ikävöi aviomiestään Yamia ja tytärtään Nadavia päivittäin. Palestiinalaistaistelijat tunkeutuivat perheen kodin turvahuoneeseen ja ampuivat ensin aviomiestä rintaan. Vain muutaman minuutin kuluttua myös 20-vuotias tytär oli tapettu.

– Ajattelen Yamia ja Nadavia joka päivä. Kaikki muistuttaa heistä, jopa mikä tahansa ruoka, mitä syön. Itkin, mutta minun oli pakko ryhdistäytyä nopeasti. Minun piti peittää tai piilottaa ikävä, koska taistelijat halusivat meidän olevan onnellisia, Almog-Goldstein kertoi Reutersille.

"Pelko oli jatkuvaa"

Almog-Goldstein kertoo, että panttivankeja siirrettiin paikasta toiseen usein. Ensimmäiset ja viimeiset yöt he viettivät maanalaisessa tunnelissa.

Ruokaa ja vettä oli saatavilla vain rajoitetusti. Myös hygieniaolosuhteet olivat puutteelliset, koska WC:ssä ei ollut saatavilla juoksevaa vettä ja mukana oli vain yhdet vaihtovaatteet.

Pahinta oli pimeys, sillä ikkunat olivat raskaasti verhoiltuja ja huonetta pidettiin valaistuna vain kynttilän valolla tai pilkkopimeänä.

– Elämäsi hallinta otetaan hetkessä ja on jonkun muun käsissä. Meillä ei ollut vaikutusta elämäämme. Yritimme selviytyä ja pitää itsemme terveinä, tasapainoisina ja toimivina, Almog-Goldstein muistelee.

Pelko oli jatkuvaa, vaikka taistelijat sanoivat, etteivät he vahingoittaisi Almog-Goldsteinin 17-, 11- ja 9-vuotiaita lapsiaan.

Kaikkia panttivankeja ei Almog-Goldsteinin mukaan kohdeltu yhtä hyvin. Israelin viranomaisten mukaan 129 edelleen vangittuna olevista panttivangeista 19 ovat naisia, joista Almog-Goldstein on erittäin huolissaan.

– Joitakin hakattiin käsiraudoissa useita tunteja. Ei vain miehiä, vaan myös naisia hakattiin. Kuulimme myös seksuaalisesta hyväksikäytöstä tyttöjä kohtaan.

– Se on helvetti, Almog-Goldstein kuvailee olojaan panttivankina Gazassa.

Kohti uutta vuotta kodittomana, mutta toiveikkaana

Almog-Goldsteinin perhe on toistaiseksi koditon, sillä Hamas tuhosi alueen, jossa heidän kotinsa sijaitsi. Hän asuu nyt yhdessä lapsiensa kanssa Tel Avivissa väliaikaisessa majoituksessa. 

Rankoista kokemuksista huolimatta perhe toivoo parempaa uutta vuotta menetyksien jälkeen. 

– Olimme aina onnellinen perhe, jossa oli hauskuutta ja naurua. Näin tulee aina olemaan, mutta tulee myös olemaan menetyksiä, surua ja tuskaa, joita emme valinneet.

Lue myös:

    Uusimmat