Charles Leclerc päihittänyt Sebastian Vettelin kolmesti peräkkäin – aiemmin tehty muutos kantanut hedelmää

Charles Leclerc on onnistunut mainiosti ensimmäisellä Ferrari-kaudellaan, kun mietitään kamppailua tallitoveri Sebastian Vettelin kanssa. Se on muuttanut ajatusta siitä, kumpi kaksikosta on tallin niin sanottu ykköskuski. 

Leclerc on MM-pisteissä vain kolme pistettä perässä Vetteliä. Hän on päihittänyt tallitoverinsa neljä kertaa, joista kolme on tullut viimeisen kolmen kisan aikana. Monacolainen on yltänyt palkintopallille kolmasti, kun taas Vettel on jäänyt kolme kertaa peräkkäin sen ulkopuolelle. Leclercillä on ollut useita saumoja päivittää Vettel moneenkin kertaan, sillä hän on ollut nopeampi, mutta aika-ajoissa tehdyt virheet ovat kostautuneet.

Epäonnistumisien jälkeen Leclerc muutti lähestymistään aika-ajoihin, kuinka autoa tulisi säätää silloin, kun aika-ajoissa on ratkaisun hetket. Sen jälkeen Leclerc on voittanut Vettelin aika-ajoissa joka kerta. Leclerc ei osaa sanoa, että onko kyseessä kauden käännekohta.

– Se oli todellakin positiivinen vaihe tällä kaudella. Jos siitä tulee käännekohta, niin sitä en tiedä. Olen kuitenkin vielä aikaisessa vaiheessa omalla urallani ja olen varma siitä, että voin oppia paljon ja tehdä monia asioita paremmin. Keskityn näihin asioihin ja toivon mukaan tulevaisuudessa tulee olemaan enemmän käännekohtia, Leclerc sanoi BBC:lle.

Taistelu Vettelin kanssa tallin ykköskuskin paikasta kiihtyy, mikäli Leclerc jatkaa mallikkaita suorituksiaan. Leclerc nauttii vertailusta Vettelin kaltaiseen huippukuskiin. 

– Siitä oli aina tulossa minulle mielenkiintoinen haaste. Olen urani alkuvaiheessa. Hän on todella kokenut kuljettaja ja se, että hän on rinnallani, on minulle erittäin tärkeää, sillä voin kasvaa kuljettajana ja oppia paljon asioita häneltä. Sitä olen tehnyt kauden alusta lähtien, Leclerc kertoo.

– Se on myös suuri haaste minulle yrittää päihittää hänet. Sitä varten olen täällä. Haluan aina olla radan nopein ja antaa kaikkeni, jotta olen kärjessä, Leclerc jatkaa.

Tallimääräykset ovat puhuttaneet kuluvalla kaudella eritoten Ferrarin kohdalla. Ennen kauden alkua Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto oli todennut, että 50-50 tilanteissa, Vettel menisi aina edelle. Leclerc myöntää, että se ei ole ollut helppoa.

– Se kuuluu asiaan, joten sinun täytyy tottua siihen. Se on toiminut hyvin tähän mennessä. Muutamissa kisoissa se on ollut ymmärrettävää, mutta joissakin mielestäni oli parempi olla kunnioittamatta niitä. Tunsin, että autossa minulla oli enemmän informaatiota kuin heillä varikolla, Leclerc toteaa.

– Minulla oli mielestäni selvä etu nopeudessa. Kuljin melkoisen kovaa ja se tuntui oikealta lähteä ohittamaan. Ymmärrän kuitenkin sen, että he pyrkivät tekemään työnsä tallin parhaaksi. Se voi olla joskus todella turhauttavaa, mutta kaikessa on kysyä rauhallisena pysymisestä. Henkinen valmennus, jota olen tehnyt urani alusta lähtien, on auttanut asiassa, Leclerc päättää.

Formula ykköset jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on Hockenheimin radalla ajettava Saksan GP.

Lue myös:

    Uusimmat