Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Charles Leclerc haluaa kuulla Ferrarilta oikean vastauksen ainoaan kysymykseensä: ”Haluan vain varmistuksen”

1:02
Charles Leclerc uskoo Ferrarin toimineen tiimin edun mukaisesti.

Kakkoseksi tällä kertaa jätetty Charles Leclerc uskoo, että hänen voittonsa Singaporessa meni Ferrarin varikkotaktiikan takia sivusuun, mutta hän uskoo tiimin toimineen tällä tavoin vain siksi, että pystyi varmistamaan Sebastian Vettelin avulla kaksoisvoiton.

Leclerc putosi F1-kisassa toiseksi, kun Vettel otettiin nelossijalta ensimmäisenä varikolle Singaporessa. Kaksi edellistä kisaa voittaneen monacolaisen suureksi yllätykseksi Vettel palasi radalle hänen eteensä eikä sen jälkeen luovuttanut kärkisijaa tallikaverilleen.

Kisan edetessä Leclerc sätti Ferrarin taktiikkaa epäreiluksi ja vaati kaikkea apua ohittaakseen tallikaverinsa. Varikkomuurilta käskettiin 21-vuotiasta kuskia vain tuomaan auton turvallisesti maaliin.

– Henkilökohtaisesti se varmaankin maksoi minulle voiton, mutta uskon, että tämä päätös tehtiin yleisesti tiimin eduksi. Sen pitääkin aina olla etusijalla, mutta tietysti olen omalta osaltani pettynyt tänään, Leclerc myönsi C Moren haastattelussa.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

1:26
Charles Leclercin kommentit alkoivat huolestuttaa Ferrarin varikkomuuria kesken kisan.

Yksi kysymys mielessä

Sky Sportsin haastattelussa hän kertoi käyvänsä asian läpi Ferrarin kanssa. Siinä Leclerc haluaa kuulla vastauksen yhteen kysymykseen.

– Tarvitsen ainoastaan sen vastauksen, ettei meillä ollut muuta vaihtoehtoa kaksoisvoiton saamiseksi.

– En tiedä, olisinko voinut pysähtyä aiemmin. Olen aika varma, ettei se ole mahdollista, koska muuten ei ohitettaisi toista autoa aiemmalla varikkostopilla. Haluan vain varmistuksen siitä, Leclerc jatkoi.

Leclerc myönsi, ettei autossa ollessa ole tietoinen kisan kokonaistilanteesta. Hän pysähtyi kierrosta myöhemmin ja palasi radalle Vettelin yllätyksekseen taakse.

Vastaavassa tilanteessa Mercedes käski Valtteri Bottasta hidastamaan omaa kierrostaan, jotta Lewis Hamilton ehti ottamaan oman paikkansa tämän edestä. Ferrarilla annettiin tilanteen edetä omalla painollaan.

– En ollut tietoinen siitä, että Seb oli käynyt varikolla, joten en olisi voinut pyytää itseltäni muuta, Leclerc sanoi tiimiradiokommentoinnistaan.

– En tietenkään odottanut, että Seb ohittaa minut, ja se tuntui turhauttavalta autossa, mutta ymmärrän myös täysin, että tämä päätös on tehty tiimin parhaaksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja