Mainos

CESifo: Maailmantalouden kasvu hidastuu hieman

Käsitykset tämän hetken taloustilanteesta ovat Kansainvälisen kauppakamarin ja saksalaisen CESifo tutkimuslaitoksen mukaan parhaat sitten vuoden 2000. Suhdannetilanteen arvioidaan viilenevän kuitenkin vain lievästi seuraavan puolen vuoden aikana.

Maailmantalouden kasvun odotetaan hidastuvan hieman lähimmän puolen vuoden aikana, mutta maailmantalous elää edelleen huippusuhdanteessa.Tämä ilmenee Kansainvälisen kauppakamarin ja saksalaisen CESifo-tutkimuslaitoksen tekemästä maailmanlaajuisesta suhdannekyselystä.

Käsitykset tämän hetken taloustilanteesta ovat tutkimuslaitosten mukaan parhaat sitten vuoden 2000. Suhdannekuva vahvistui CESifon mukaan kolmannella neljänneksellä viidentenä vuosineljänneksenä perättäin.

Yritysilmastoa kuvaava osoitin jatkoi nousua Aasiassa, mutta laski hieman Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Tulokset osoittavat CESifon mukaan, että suhdannetilanne on vain lievästi viilenemässä seuraavan puolen vuoden aikana.

Inflaatio-odotukset ovat kyselyn mukaan hieman laskeneet edellisestä tutkimuksesta. Myös aiempaa pienempi osa vastaajista olettaa korkojen nousevan lähitulevaisuudessa. Yhä useampi uskoo Yhdysvaltain ohjauskoron noston päättyneen.

Runsaan tuhannen vastaajan paneeli arvioi, että Yhdysvaltain dollarin ulkoinen arvo on lähellä oikeaa tasoa. Sen sijaan euron ja Britannian punnan arvioitiin olevan hieman yliarvostettuja. Japanin jeni puolestaan arvioitiin aliarvostetuksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.