Caverionista tehtiin miljarditarjous – taustalla Antti Herlinin ja Ehrnroothien sijoitusyhtiöt

Kiinteistöalan ja teollisuuden palveluyhtiö Caverionin pörssitaival näyttää päättyvän. Yhtiön hallitus suosittelee, että osakkaat hyväksyvät North Holdings 3 -konsortion tekemän lähes miljardin euron arvoisen ostotarjouksen. 

Tarjousta tekevään konsortioon kuuluvat amerikkalainen pääomasijoitusyhtiö Bain Capital, Antti Herlinin perheen omistama sijoitusyhtiö Security Trading sekä Georg, Henrik ja Carl-Gustaf Ehrnroothin perheiden omistama sijoitusyhtiö Fennogens. Lisäksi mukana on Henrik Ehrnroothin perheen sijoitusyhtiö Corbis.

–  Konsortio uskoo, että yksityisessä omistuksessa Caverion pystyy parhaiten nopeuttamaan ja toteuttamaan strategisia aloitteita, joita tarvitaan sen pitkän aikavälin tuloksen kestävään parantamiseen, tiedotteessa kerrotaan.

Caverionin osakkeiden yhteenlaskettu arvo on ostotarjouksen mukaan hieman yli 955 miljoonaa euroa.Tarjous tietää osakkeenomistajille lähes 50 prosentin preemion osakkeen pörssihintaan verrattuna, ja kurssi nousikin tarjouksen tultua julki lähelle 7 euron tarjoushintaa. Ostotarjouksen toteuttamisella ei kerrota olevan merkittäviä välittömiä vaikutuksia Caverionin liiketoimintaan eikä yhtiön johdon tai työntekijöiden asemaan.

Herlinin ja Ehrnroothin perheet säilyvät omistajina

Security Trading, Fennogens ja Corbis ovat olleet Caverionin suuria osakkeenomistajia yhtiön perustamisesta saakka.

–  Yksi keskeisistä arvoistamme on tiiviin yhteistyömallin rakentaminen johdon kanssa. Sen ansiosta voimme tarjota näkemyksiä ja asiantuntemusta, jotka haastavat perinteisen ajattelun ja auttavat rakentamaan menestyksekästä liiketoimintaa sekä parantamaan toimintamalleja ja asiakaspalvelua, kun taas Security Trading, Fennogens ja Corbis pysyvät keskeisinä omistajina, jotka takaavat kulttuurisen ja historiallisen jatkuvuuden, kommentoi tiedotteessa Bain Capitalin Ivano Sessa.

Caverionilla on yli 14  000 työntekijää kymmenessä maassa. Caverion perustettiin vuonna 2013 kiinteistö- ja teollisuuspalvelujen irtaannuttua YIT:stä. Kurssikehitys on ollut vaatimatonta.

Lue myös:

    Uusimmat