Mainos

Castro syyttää Bushia terroristiepäillyn vapauttamisesta

Vapautettu terroristiepäilty on suuri sankari Yhdysvalloissa asuvien Castroa vastustavien kuubalaispakolaisten keskuudessa.

Kuuban presidentti Fidel Castro kritisoi Yhdysvaltoja terrorismista syytetyn kuubalaismiehen vapauttamisesta vankilasta Yhdysvalloissa.

Teksasilainen oikeusistuin päästi 79-vuotiaan Luis Posada Carrilesin viime viikolla vapaalle jalalle. Häntä syytetään laittomasta siirtolaisuudesta ja hän joutuu oikeuden eteen toukokuussa.

Kuuba on syyttänyt Posada Carrilesia vuonna 1976 tapahtuneesta kuubalaisen matkustajakoneen räjäyttämisestä. Hänen epäillään myös suunnitelleen Castron salamurhaa vuonna 2000 Panamassa, missä hänet pidätettiin suuren räjähdelastin kanssa.

Castro syyttää julkaisemassaan lehtikolumnissa, että teksasilainen tuomioistuin vapautti Posada Carrilesin presidentti George W. Bushin vaatimuksesta.

Kuuba on syyttänyt Yhdysvaltoja kaksinaamaisuudesta terrorisminvastaisessa sodassa, kun se suojelee Posada Carrilesia. Posada Carriles on suuri sankari Yhdysvalloissa asuvien Castroa vastustavien kuubalaispakolaisten keskuudessa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.