Carol oli jo unohtanut pankkitilinsä olemassaolon – näin paljon raha oli kasvanut korkoa 68 vuodessa

Carolin lapsuussäästöt olivat vuosikymmenten aikana ehtineet kasvaa korkoa.

Skottinaisen lapsuussäästöt eivät vuosikymmenten varrella olleet muuntuneet aivan miljooniksi! Carol Allison, 74, unohti pankkitilinsä vuosikausiksi, mutta sai lopulta tilillä hautuneet rahat itselleen.

Isoäiti vei viikottain pankkiin

Filippiineillä kasvanut Carol kertoo avanneensa tilin nykyisin TSB-nimellä kulkevaan pankkiin isoäitinsä kanssa. Carol vietti lapsuudessaan pitkiä aikoja isoäitinsä Helenin luona Skotlannissa. Kun Carol oli 6-vuotias, Helen avasi hänelle pankkitilin.

Joka viikko isoäiti vei Carolin pankkiin tallettamaan yhden šillingin.

– Muistan sen ison, kiiltävän puutiskin pankissa, ja mummoni esittelemässä meitä virkailijalle. Hän täytti pankkikirjaa käsin ja sitten veimme pankkikirjat taas mummon luo, Carol muisteli BBC:lle.

Pankkitili on siis ollut olemassa kunnioitettavat 68 vuotta. Jotakin tilin iästä kertoo sekin, ettei šillinkejä enää ole käytössä Isossa-Britanniassa – ne poistuivat jo 1990!

Näin paljon korkoa 2,50 puntaa oli ehtinyt kerätä

Isoäiti piti pankkikirjaa tallessa vuonna 1969 tapahtuneeseen kuolemaansa asti. Carol peri pankkikirjan, muttei palannut tilinsä pariin.

Katso myös: Museo maksoi taiteilijan teoksista 84 000 dollaria – sai rahalla melkoisen yllätyksen! Juttu jatkuu videon alla.

Museo maksoi taiteilijan teoksista 84 000 dollaria – sai rahalla melkoisen yllätyksen! 1:38

Nyt Edinburghissa asuva nainen löysi vanhan asiakirjan siivoillessaan taloaan. Carol päätti piipahtaa pankissa; yllätyksekseen hän sai tietää, että tilin varat ovat edelleen olemassa, ja hän voisi saada ne itselleen.

Kun tiliä ei ollut käytetty 15 vuoteen, rahat siirtyivät voittoa tavoittelemattomalle Reclaim Fund -hallituselimelle. Monien brittipankkien käyttämä elin antaa varoja hyväntekeväisyyteen, mutta Reclaim Fund on aina valmis maksamaan henkilöt varat tälle takaisin, jos niitä ymmärtää kysyä. 

Moni ei ymmärrä: Reclaim Fundin mukaan 2011 perustetulle järjestölle on siirtynyt vuosien varrella yhteensä jo 1,4 miljardia puntaa, mutta vain noin sata tuhatta on pyydetty takaisin. 

Carol oli alun perin ehtinyt kerryttää tililleen 2,50 puntaa. Aivan miljooniksi pennoset eivät olleet vuosien saatossa kasvaneet.

– Olin todella mielissäni ja kiitin hiljaa mielessäni isoäitiäni, kun he kertoivat, että minulla on nyt 250 puntaa. He sanoivat rahan kasvaneen korkoa koko ajan, Carol sanoo.

Summa on noin 300 euroa.

Siivotessaan Carol kertoo löytäneensä kaksi muutakin vanhaa pankkikirjaa. Naisen aikeena on tarkastaa, onko näille tileille kertynyt vuosikymmenten aikana rahapotteja!

Katso myös: Onko teidän hyllyssänne kymppitonnin arvoinen Harry Potter? Näin tarkistat:

Onko teidän hyllyssänne kymppitonnin arvoinen Harry Potter? Näin tarkistat 0:35

Juttua päivitetty 9.3.2022 klo 7.15: lisättyi osio Reclaim Fundista.

Lue myös:

    Uusimmat