Mainos

Caritan suunnitelma: Helsinginkatu

Kohdeasunto on hyvällä maulla remontoitu yksiö Kalliossa. Remonttiehdotukseni koskee lähinnä ulko-ovea ja seinäpintoja olohuoneessa. Ulko-oven sisäpinta kaipaa hiontaa ja uuden värin (Tikkurila F 488). Väri sointuu yhteen keittiön mosaiikkilaattojen kanssa.

Olohuoneen seinät ovat tapetoidut, mutta rikkinäiset. Poistan tapetit kokonaan ja maalaan seinät valkoiseksi. (Tikkurila V 503). Oletan että ostaja on opiskelija ja haluan stailata asunnon asiakkaiden tekemään remonttiin sopivaan tyyliin, eli tyylitellyt rauhalliset huonekalut muutamalla kauniilla tekstiilillä maustettuna.

Koska huone on pieni valitsen sinne valkoisen vuodesohvan. Valkoinen sohva on helppo koristella erivärisellä tyynyillä esim. harmaalla mustalla ja kullalla (samat värit, jotka löytyvät myös upeasta verhosta). Sohvan eteen tulee pehmeä nukkamatto, väriltään harmaa ja musta.

Pienet sohvapöydät mahtuvat sisäkkäin tai sivupöydäksi sohvan viereen. Sohvaa vastapäätä tulee lipasto (muurame) ja sen päälle TV. Samalle seinustalle mahtuu myös pieni ruoka-/työpöytä. Tällöin jää paljon lattiatilaa joka tuo avaruutta pieneen huoneeseen. Tuoliksi valitsen hauskan läpinäkyvän plexituolin, joka optisesti ei vie tilaa, mutta on uudenlainen ja nuorekas.

Verhoksi olen valinnut Vallilan kankaan Stockmannin osastolta. Tästä kauniista kankaasta riittää yksi leveys täyttämään ikkunan ja tuomaan huoneelle kauniin koristelun. Huoneen seinältä löytyy hauska lasivitriini, jota kannattaa korostaa valolla. Sinne ei ole vedetty sähköä, mutta kiinnittämällä kaksi ledvalaisinta kaapin kattoon saa helposti lisävaloa

(Pientä pintaremonttia 2.1.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.