Candyn uskomaton seikkailu: Omistajaltaan heinäkuussa Pusulassa karannut karvakuono saatiin vihdoin kiinni, vaelsi talven yli metsissä – "Tämä koira on oikea selviytyjä"

Candy-koiran uskomaton seikkailu: Karkasi omistajaltaan heinäkuussa, vihtiläinen Monna sai karvakuonon kiinni toissapäivänä 0:25
Candy-koira oli karkuteillä yhdeksän kuukauden ajan.

Pusulasta karkuteille lähtenyt lyhytkarvainen rescue-koira ehti seikkailla yksin metsissä yhdeksän kuukauden ajan, kunnes se napattiin lopulta kiinni Vanjärvellä.

Viime vuoden heinäkuussa vihtiläinen Monna Tanninen, 39, törmäsi Facebookissa ilmoitukseen kadonneesta koirasta. Itsekin rescue-koiria harrastava Tanninen kiinnostui asuinalueellaan karkuteillä olevasta yksilöstä ja ryhtyi auttamaan etsinnöissä.

Koiraa houkuteltiin herkuilla ja seurattiin riistakameroilla

Candy-niminen rescue-koira karkasi omistajiltaan Pusulasta viime kesänä 17. heinäkuuta. Näköhavaintojen mukaan koiran tiedettiin vaeltavan ainakin Pusulan ja Karkkilan alueen metsiköissä.

Tanninen ja muut vapaaehtoiset etsijät turvautuivat erilaisiin herkkuihin ja loukkuihin, joilla seikkailuintoinen Candy-koira saataisiin kiinni. Koira kuitenkin kiersi herkkuja sisältäneet loukut kaukaa, mutta riistakameroiden ansiosta etsijäryhmä pysyi koiran jäljillä.

Lopulta he turvautuivat ansalankaan ja koira saatiin napattua toissapäivänä 3. huhtikuuta.

– Sillä saimme napattua karkulaisen. Se jäi kiinni tassusta, nilkan yläpuolelta.

Usko oli välillä vähissä

Tanninen kuvaili etsintäprojektinkin olevan kokonaisuudessaan aikamoinen seikkailu. Usko koiran löytymiseen oli välillä vähissä.

– Osalta etsijöistä varmasti loppui toivo eikä koiran ajateltu löytyvän ollenkaan. Maaliskuun aikana kuitenkin näimme siskoni kanssa koiran muutamia kertoja ja päätin, että nyt jos ikinä saamme sen kiinni.

Hyväkuntoinen seikkailija

Kesästä syksyyn ja kylmien talvi-ilmojen läpi aina keväiseen huhtikuuhun saakka karkuteillä ollut koira oli Tannisen mukaan hyvässä kunnossa kiinnioton hetkellä.

Candy oli myös kerryttänyt itselleen mukavasti vaelluskilometrejä, sillä pelkästään Pusulasta Karkkilaan on noin 18 kilometrin matka.

"Koira on oikea selviytyjä"

Kiinnioton jälkeen koira on saanut hoivaa ja huolenpitoa Tannisen luona. Sitä käytettiin eläinlääkärillä, joka totesi karvakuonon olevan seikkailusta huolimatta hyvässä kunnossa. Tanninen on ilmoittanut koiran löytymisestä Pet Rescue Finlandille, joka selvittää koiran ja omistajan välistä tilannetta.

– Uskon koiran olevan kiitollinen siitä, että sen yhdeksän kuukauden metsävaellus on päättynyt. Tämä koira on oikea selviytyjä, Tanninen kuvailee.

Arka rescue-koira onkin sulattanut Tannisen sydämen.

– Olen mä sille lässyttänyt, Tanninen sanoo nauraen.

Kiitosta Facebookissa

Tanninen julkaisi tarinan koiran löytymisestä Facebookissa ja ilmoitus on kerännyt kymmeniä kannustavia ja arvostusta huokuvia viestejä.

- Kiitos teille kun jaksoitte ja uskoitte - aivan mahtavan hieno juttu!

- Vou! Kiitos Monna, että oot tehnyt hulluna töitä tän koiran eteen, etkä luovuttanut.

- Sitkeys palkittiin! Upeaa työtä kaikilta!

Lue myös:

    Uusimmat