Mainos

Camp Davidin neuvottelut karille

Lähi-idän rauhanneuvotteluissa ei päästy sopimukseen. Sekä israelilaisten että palestiinalaisten edustajat ovat lähdössä kotimatkalle, kertoi Valkoisen talon tiedottaja tänään.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on lähtenyt neuvottelupaikalta Camp Davidista Valkoiseen taloon. Hänen kerrottiin antavan asiasta tiedotteen myöhemmin.

-Presidentti on tullut siihen tulokseen, etteivät neuvotteluosapuolet kykene pääsemään yhteisymmärrykseen, sanoi tiedottaja Joe Lockhart julkistamassaan tiedotteessa.

Aiempien tietojen mukaan sekä Israelin pääministeri Ehud Barak että palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat valmistautuvat lähtemään Camp Davidin rauhanneuvotteluista. Barak aikoo lähteä Suomen aikaa kello 6 huomisaamuna.

Arafat puolestaan on pyytänyt isäntiä saattamaan autosaattueen ja lentokoneen lähtövalmiiksi, kertoi palestiinalaisten edustaja.

-Hän on hyvin vihainen eikä usko Israelin haluavan rauhaa. Olisi ajanhukkaa jäädä tänne pidemmäksi aikaa, palestiinalaisten edustaja jatkoi. Valkoisen talon mukaan presidentti Bill Clinton keskusteli osapuolten kanssa pitkälle aamuyöhön ja tapasi eilen illalla ainakin palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatin.

Israelin ja palestiinalaisten kävivät tänään neuvottelujaan jo 15:ttä päivää ja niiden uskottiin olevan ratkaisuvaiheessa. Huippukokouksen aikana on ollut voimassa kuitenkin lähes täydellinen uutispimento ja keskustelujen kulusta on kuultu vain toisen käden tietoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.