Butshan pormestari: Putin ja Shoigu antoivat luvan teloituksille – "Emme anna ikinä anteeksi"

Antoivatko Putin ja Shoigu luvan teloituksille Butshassa? Kaupungin pormestari:"Emme anna ikinä anteeksi" 0:39
Video voi järkyttää: Antoivatko Putin ja Shoigu luvan teloituksille Butshassa? Kaupungin pormestari: "Emme anna ikinä anteeksi"

Butshan pormestari Anatoli Fedoruk uskoo, että presidentti Vladimir Putin ja puolustusministeri Sergei Shoigu antoivat luvan kaupungissa tapahtuneille teloituksille.

Kiovan luoteispuolella sijaitsevassa Butshan kaupungin tapahtumat tulevat jäämään historiankirjoihin yhtenä 2000-luvun karmeimpana verilöylynä. 

Ukrainan puolustusministeriö on kuvaillut tapahtunutta uudeksi Srebrenican joukkomurhaksi.

Viikonloppuna hiljaisen kaupungin kaduilla lojui lukuisia ruumiita. Butshan kaupungin pormestari Anatoli Fedoruk on kertonut AFP:lle, että kadulla lojuvat ihmiset oli tapettu ampumalla päähän takaapäin, siis tapettu teloittamalla. 

Pormestarin mukaan kaupungin joukkohautoihin on haudattu ainakin 280 ihmistä, ja kokonaisia perheitä oli viikonloppuna autoissaan kuoliaiksi ammuttuina.

CNN kertoo, että Fedorukin mukaan lupa mielivaltaiseen ihmisten ampumiseen on tullut Venäjän ylimmältä johdolta. 

Katso jutun alussa olevalta videolta Butshan kaupungin pormestarin kommentit Venäjän hirmutekoihin liittyen.

CNN käyttää omassa käännöksessään sanaa ’safari’, jonka voi katsoa tarkoittavan ihmisten ampumista mielivaltaisesti – kuin metsästäjä ampuisi villieläimiä Afrikan savannilla. 

– Olemme saaneet vaikutelman, että presidentti (Vladimir) Putin ja Venäjän puolustusministeri (Sergei) Shoigu ovat näyttäneet venäläisille miehittäjille vihreää valoa sille, että nämä voivat ampua ihmisiä mielivaltaisesti Ukrainassa. 

– He (venäläiset) eivät saaneet Kiovaa haltuunsa, joten he purkivat turhautumisensa Butshan kaupunkiin ja sen lähialueille, Fedoruk pohtii. 

Ukrainalaisen Butshan kaupungin kaduilla lojuu ruumiita, paikalliset kertovat sodan raakuudesta – materiaali voi järkyttää 4:22
Video voi järkyttää: Butshan kaupungin kaduilla lojuu ruumiita – paikalliset kertovat sodan raakuudesta

Lue myös:

    Uusimmat