Mainos

Bussiyhtiön toimitusjohtaja: Uuraisilla yllättävän häirintäyrityksen kohteeksi joutunut kuljettaja ajaa vuoronsa normaalisti

3:02

Uuraisilla hyökkäyksen ja ajon häirinnän kohteeksi joutunut linja-autokuljettaja ajaa näillä näkymin vuoronsa normaalisti, kertoo Koiviston Auton toimitusjohtaja Mikko Markkula.

Video: Sisäministeri Kai Mykkänen kuvailee tekoja vakaviksi. Hänen mukaansa ei ole suljettu pois mahdollisuutta, että tekojen taustalla olisi terroristinen motiivi.

– Olen keskustellut kuljettajamme kanssa eilen ja tänään. Kuljettaja on ottanut tapahtuneen vakavasti mutta rauhallisesti, eikä esimies- ja kollegakeskustelujen lisäksi ole vielä muuta tukea tarvittu, hän kertoo MTV Uutisille.

– Tämänhetkinen tieto on, että kuljettaja ajaa lähipäivien työvuoronsa tavanomaiseen tapaan, hän jatkaa.

Yhtiö odottaa saavansa poliisilta tulevaisuudessa lisätietoa tapahtuneen taustoista. Niiden pohjalta päätetään, tullaanko työntekijjöille antamaan uusia työohjeita.

Toistaiseksi yhtiö pitää voimassa aiemman turvallisuusohjeistuksensa, jonka perusteella kuljettaja tilanteessa toimi.

Kaksi vakavaa tilannetta

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoi aiemmin tutkivansa kahta tapausta, joissa molemmissa mies kävi bussikuskin kimppuun kesken ajon. Tapaukset sattuivat eri paikkakunnilla eri aikoihin. 

MTV Uutisten tietojen mukaan molemmissa bussihyökkäyksissä tekijänä on turvapaikanhakija, joka on saanut kielteisen päätöksen.

Ensimmäinen tapaus sattui tiistaina iltapäivällä Loimaan linja-autoasemalla. KRP:n mukaan kolmikymppinen mies kävi kuljettajaan ja rattiin käsiksi sillä seurauksella, että bussi osui toiseen ajoneuvoon. Bussin nopeus oli pieni, eikä kukaan loukkaantunut.

Toinen tilanne koettiin Uuraisilla yhden aikaan toissayönä. Mies hyökkäsi bussikuskin kimppuun kesken ajon, kun bussilla oli nopeutta noin 80 kilometriä tunnissa. Tapahtumaa edeltäneen huutamisen vuoksi kuljettaja ehti kuitenkin laskea auton nopeuden 45 kilometriin tunnissa. Muut matkustajat taltuttivat miehen.

Motiivia selvitetään

Miesten mahdollisesta motiivista ei ole tietoa, mutta muun muassa päihteiden ja mielenterveysongelmien mahdollisuutta selvitetään. KRP tutkii asiaa muun muassa epäiltynä liikennetuhotyön yrityksenä ja epäiltynä lievänä pahoinpitelynä.

Tässä vaiheessa vaikuttaa poliisin mukaan siltäk, etteivät miehet tunteneet toisiaan.

MTV Uutisten tietojen mukaan mikään ei tässä vaiheessa viittaa terrorismiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja