Mainos

Kahta miestä vaaditaan vangittavaksi Loimaan ja Uuraisten bussihyökkäyksistä – KRP:n mukaan teoilla ei vaikuta olleen yhteyttä: "Rikoksesta epäillyt eivät tunne toisiaan"

Keskusrikospoliisi (KRP) aikoo vaatia kahta miestä vangittavaksi tämän viikon bussihyökkäyksistä.

Ensimmäinen tapaus sattui tiistaina iltapäivällä Loimaalla Varsinais-Suomessa ja toinen keskiviikon vastaisena yönä Uuraisilla Keski-Suomessa. Molemmissa ulkomaalaisen miehen epäillään käyneen bussikuskin kimppuun kesken ajon.

Kumpaakin miestä vaaditaan vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä liikennetuhotyön yrityksestä. Terroristista motiivia teoille ei tällä tietoa epäillä.

KRP:n mukaan miehillä tai teoilla ei vaikuta olleen yhteyttä.

– Näyttää siltä, että teot ovat itsenäisiä ja rikoksesta epäillyt eivät tunne toisiaan. Asiaa toki vielä selvitetään perinpohjaisesti, KRP:n tutkinnanjohtaja Sanna Springare kertoi perjantaina.

Epäiltyjen motiiveista ei ole vielä täyttä selvyyttä.

– Epäillyt eivät ole niistä vielä täysin pystyneet kertomaan. Tapahtumien kulku on kuitenkin poliisilla suurin piirtein selvillä, Springare sanoo.

KRP ei kommentoi miesten taustoja

Ensimmäinen tapaus sattui Loimaan linja-autoaseman lähellä tiistaina iltapäivällä neljän aikoihin. KRP:n mukaan mies kävi kuljettajaan käsiksi ja pääsi vääntämään bussin rattia sillä seurauksella, että bussi törmäsi toiseen bussiin.

Bussit kolhiintuivat, mutta kukaan ei loukkaantunut. Bussin nopeus oli tuolloin noin 30 kilometriä tunnissa.

Uuraisten välikohtaus sattui yhden aikaan yöllä. Tilanne oli Loimaata uhkaavampi, koska bussilla oli tapahtuma-aikaan nopeutta noin 80 kilometriä tunnissa.

Silminnäkijöiden mukaan bussissa matkustanut mies nousi yllättäen istuimeltaan ja kävi bussikuskin kimppuun kesken ajon. Etummaisilla penkkiriveillä istuneet matkustajat onnistuivat taltuttamaan miehen ja pitivät häntä paikoillaan, kunnes poliisipartio saapui.

Springaren mukaan molemmat miehet ovat noin 30-vuotiaita ja lähtöisin eri maista. KRP ei ota kantaa mediassa olleisiin tietoihin, joiden mukaan miehet olisivat turvapaikanhakijoita, jotka olivat saaneet kielteisen päätöksen hakemuksiinsa.

KRP aikoo vaatia miehiä vangittavaksi viikonlopun aikana. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja