Loimaan ja Uuraisten bussihäiriköintejä tutkitaan kaappauksina – Poliisi: Ulkomaalaistaustaiset tekijät olivat molemmat sekavassa tilassa

Poliisi on selvittänyt tapahtumien kulun joulukuun alussa Uuraisilla ja Loimaalla kahdessa linja-autossa tapahtuneissa välikohtauksissa. Tapauksia tutkitaan toisistaan riippumattomina kaappauksina, joiden motiivit ovat vielä epäselvät.

Poliisin mukaan molemmat teoista epäillyt, noin 30-vuotiaat miehet, olivat sekavassa tilassa puuttuessaan linja-autojen kulkuun. Sekavuuden syytä vielä selvitetään. 

Mies tarttui kuljettajaa ranteesta Uuraisilla

Uuraisilla 5. joulukuuta epäilty oli alkanut käyttäytyä aggressiivisesti, rynnännyt kohti linja-auton kuljettajaa ja tarttunut häntä ranteesta.

Autossa olleet matkustajat taltuttivat epäillyn ja pitivät häntä linja-auton lattiaa vasten poliisipartion tuloon asti.

Aggressiivinen käytös jatkui vielä poliisin saapuessa paikalle. Tämän vuoksi asiaa tutkitaan myös virkamiehen vastustamisena. Välikohtauksen alussa linja-auton nopeus oli noin 80 kilometriä tunnissa.

Loimaalla bussi törmäsi vastaantulevaan autoon

Loimaalla päivää aikaisemmin tapahtuneessa välikohtauksessa epäilty oli tarttunut linja-auton rattiin ja onnistunut vääntämään sitä niin, että auto ohjautui vastaan tulevien kaistalle ja osui toiseen autoon.

Tässäkin tapauksessa muut matkustajat puuttuivat tilanteeseen. Loimaan tapauksessa linja-auton nopeus taajama-alueella oli noin 35 km/h.

Molempia tekoja tutkitaan kaappauksina. Kaappaus on ankarammin rangaistava kuin liikennetuhotyön yritys.

Molemmat teot ovat aiheuttaneet kokonaisuus arvostellen muuta kuin vähäistä vaaraa.

Motiivit yhä epäselvät

Epäillyt ovat kertoneet kuulusteluissa omat näkemyksensä tapahtumien kulusta, mutta varsinainen motiivi ei ole selvinnyt.

Esitutkinnassa ei ole tullut esiin seikkoja, jotka yhdistäisivät tapauksia toisiinsa, eivätkä miehet ole esitutkinnan perusteella tunteneet myöskään toisiaan.

Epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia ja kotoisin eri maista. Molemmat ovat vangittuina. Poliisi ei kerro, ovatko miehet turvapaikanhakijoita.  

Lue myös:

    Uusimmat