Mainos

Bush syyttää kongressia talousongelmista

Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush on arvostellut demokraattivetoista kongressia maan talousongelmista.

- Ympäri maata amerikkalaiset ovat ymmärrettävästi hermostuneita asioista, jotka koskevat heidän lompakkojaan, bensan ja ruuan hinnoista asuntolainoihin ja opintolainoihin. He odottavat vaaleilla valituilta edustajiltaan toimintaa. Valitettavasti monissa noissa kysymyksissä ainoa, mitä he saavat, ovat viivytykset, Bush totesi lähes tunnin mittaisessa lehdistötilaisuudessa.

Bush ei ottanut vastuuta jättimäisestä budjettivajeesta, Irakin sodan kuluista tai heikosti valvotusta asuntolaina-alasta. Hänen mukaansa talouden ongelmat ovat nykyisen kongressin syntejä, joihin se ei viitsi puuttua ja joita hän itse on yrittänyt torjua.

- Nämä ovat vaikeita aikoja ja amerikkalaiset tietävät sen. Amerikkalaiset haluavat myös tietää, onko kongressi vaikeista ajoista tietoinen, Bush sanoi.

Demokraattien mukaan Bush on täysin ulkona nykytilanteesta. Heidän mukaansa presidentillä ei ole tajua siitä, millaisessa ahdingossa perusamerikkalaiset elävät. Demokraatit muistuttavat myös siitä, että Bush on kiistänyt kiivaasti viime aikoihin saakka sen, että maan talous olisi edes ongelmissa.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.