Bundesliigapelaajien kannanotot tutkintaan – Fifalta terävä linjaus liitoille

MTV keskellä mielenosoituksia Yhdysvalloissa:"F*ck the president!" 3:02
MTV keskellä mielenosoituksia Yhdysvalloissa: F*ck the president!

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on kommentoinut viikonlopun Bundesliiga-kierroksella nähtyjä kannanottoja koskien yhdysvaltalaisen George Floydin kuolemaa ja Black lives matter -liikettä.

Schalken yhdysvaltalaispuolustaja Weston McKennie osoitti tukensa mustalla käsivarsinauhalla, Mönchengladbachin Marcus Thuram polvistumalla maalituuletuksensa jälkeen ja Borussia Dortmundin Achraf Hakimi ja Jadon Sancho aluspaitoihin kirjoitetuilla teksteillä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Saksan jalkapalloliitto DFP päätti ottaa mielenilmaukset tutkintaan ja selvittää, rikkoivatko kyseiset pelaajat sääntöjä, jotka kieltävät pelaajia esittelemästä kentällä poliittisia, uskonnollisia tai henkilökohtaisia viestejä.

Tiistai-iltana julkaistussa tiedotteessa Fifa on kuitenkin kannustanut liittoja käyttämään "maalaisjärkeä" ja "ottamaan huomioon tapahtumia ympäröivän kontekstin" tehdessään päätöksiä rangaistusten suhteen.

– Epäilyn välttämiseksi, pelaajien viimeaikaiset demonstraatiot Bundesliigan otteluissa ansaitsevat suosionosoitukset eivätkä rangaistusta, Fifan toimitusjohtaja Gianni Infantino kommentoi tiedotteessa.

– Meidän kaikkien on sanottava ei rasismille ja kaiken muotoiselle syrjinnälle. Meidän on kaikkien sanottava ei väkivallalle.

Lue myös:

    Uusimmat