FIFA-pomo ärähti tähtivahdin kohtaamasta rasismista – heitti ilmoille kovan rangaistusehdotuksen: "Mahdoton hyväksyä"

Milan-vahti Mike Maignan sai tarpeekseen rasismista – koko joukkue marssi pois kentältä kesken ottelun 5:15
AC Milanin tähtivahti Mike Maignan kohtasi rasismia lauantain Serie A -kierroksella, minkä seurauksena Milan marssi pois kentältä.

Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino on ottanut vahvasti kantaa lauantain jalkapallo-otteluissa nähtyihin rasismitapauksiin.

Lauantaina sekä Serie A:ssa että Englannin Mestaruussarjassa nähtiin rasismia. Englannissa Coventryn hyökkääjä Kasey Palmer joutui rasististen solvausten kohteeksi Sheffield Wednesdayta vastaan pelatussa ottelussa.

Italiassa AC Milanin tähtivahti Mike Maignan joutui puolestaan kuulemaan rasistisia solvauksia Udinesen kannattajilta.

Lauantaiset tapahtumat saivat FIFA-pomo Gianni Infantinon reagoimaan voimakkaasti.

– Udinen ja Sheffieldin lauantaiset tapahtumat ovat vastenmielisiä ja niitä on mahdoton hyväksyä. Rasisimille tai minkäänlaiselle syrjinnälle ei ole sijaa jalkapallossa eikä yhteiskunnassa. Tapahtumien kohteeksi joutuneet pelaajat saavat täyden tukeni, Infantino ärähtää FIFA:n julkaisemassa tiedotteessa.

Infantino vaatii painavia toimenpiteitä rasismin poiskytkemiseksi kaikkialla maailmassa.

– Kaikkien sidosryhmien on ryhdyttävä toimiin. Alkaen kouluista, jotta tulevaisuuden sukupolvet ymmärtävät, ettei tämä (rasismi) kuulu jalkapalloon tai yhteiskuntaan, Infantino painottaa.

FIFA on tehnyt rasisminvastaista työtä jo pidemmän aikaa, mutta rasismia esiintyy yhä laajalti jalkapallomaailmassa. Infantinon mukaan myös FIFA:n on otettava järeämpiä keinoja käyttöön rasismin kitkemiseksi.

– Nykyisen kolmiportaisen systeemin lisäksi (ottelun keskeytys, uudelleen keskeytys, ottelun hylkäys) meidän on otettava käyttöön automaattinen hylkäys sille joukkueelle, jonka kannattajat sortuvat rasismiin. Myös maailmanlaajuisia porttikieltoja ja rikossyytteitä rasisteille, Infantino jyrähtää.

Lue myös:

    Uusimmat