Bundesliiga jatkuu hyvin tiukoilla rajoituksilla – Petri Pasaselta huomio lauantain jättiottelusta: "Sano nyt siinä sitten, että ole rauhassa"

Bundesliiga käyntiin ristiriitaisissa tunnelmissa 2:10
Videolla Tulosruudun juttu Bundesliigan alkamisesta.

Lauantaina jatkuva Saksan Bundesliiga tuo urheilun takaisin koronaviruspandemian aiheuttamalta tauolta. Sarja jatkuu heti huimalla Ruhrin paikalliskamppailulla, kun Borussia Dortmund ja Schalke kohtaavat.

Jalkapallo tekee paluun urheilukartalle lauantaina, kun Saksan Bundesliiga jatkaa otteluitaan liki kahden kuukauden mittaiseksi venyneen sarjatauon jälkeen. Se on ensimmäinen Euroopan huippusarja, joka jatkaa sarjakauttaan.

Bundesliiga jatkuu kuitenkin tiukoilla rajoituksilla. Ottelut pelataan tyhjille katsomoille, eikä pelaajat saa sylkeä kentälle tai tuulettaa osumiaan ryhmissä. Viranomaiset ovat myös valmiita keskeyttämään ottelut, jos ne aiheuttavat fanien kokoontumisia.

Kauden jatkaminen on jakanut mielipiteitä Saksassa ja muualla maailmallakin. Syitä kauden jatkamiselle on pohdittu tarkkaan, vaikka koronaviruspandemia riehuu yhä maailmalla. C Moren jalkapalloasiantuntija Petri Pasasen uskoo, että syitä kauden jatkamiseen on monia.

– Raha, se on helppo sanoa syyksi, mutta ennen kaikkea se, että jalkapallo jatkuu myös tämän kauden jälkeen. Tämän kauden lopulla on seurauksensa, että uusi kausi voidaan aloittaa mahdollisimman reilusti, Pasanen pohtii Urheilusuorassa.

Jalkapallokausi jatkuu heti kutkuttavalla paikalliskamppailulla, kun Borussia Dortmund kohtaa Schalken. Bundesliigan asettamien hygieniasääntöjen mukaan pelaajat eivät saa tuulettaa osumiaan ryhmissä. Hetken huumassa tuo sääntö saattaa kuitenkin unohtua.

– Ajattelepa noista hygieniasäännöistä se, ettei (maalia) saisi juhlia. Heti lauantaina pelataan Ruhrin derby DortmundSchalke, joka on yksi Saksan suurimmista jalkapallo-otteluista. Normaalisti 80 000 katsojaa. Kun joku tekee siellä kolmannella lisäaikaminuutilla voittomaalin, niin sano nyt siinä sitten, että "ole rauhassa ja juokse takaisin". Se on hyvin mielenkiintoinen tilanne, Pasanen pohtii.

Suomalaisittain mielenkiintoa riittää maanantaina, kun Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen kohtaa Niklas Moisanderin kipparoiman Werder Bremenin.

Lue myös:

    Uusimmat