Mainos

Bulgarian entinen pääministeri ammuttiin

Bulgarian parlamentti vetosi tänään kansalaisiin kehottaen näitä pysymään rauhallisina. Vetoomus esitettiin sen jälkeen kun Bulgarian entinen pääministeri Andrei Lukanov ammuttiin lähellä kotoaan Sofiassa. Poliisit pystyttivät murhan jälkeen tarkastuspisteitä kaikille pääteille, jotka johtavat Sofiasta maan rajoille.

Bulgarian parlamentin julkilausumassa sanottiin, että "tämä terroritoimi ei johda poikkeustilan julistamiseen Bulgariassa". Julkilausuma vakuutti myös, että presidentinvaalit pidetään suunnitelmien mukaisesti 27. lokakuuta.

Lukanov oli parlamentin jäsen ja monimiljonääri. Hän kuului Bulgarian hallituspuolueeseen sosialisteihin. Lukanov toimi Bulgarian pääministerinä vuonna 1990 kommunistien edustajana. Vaikka Lukanov ei kuulunut hallitukseen, häntä pidettiin eräänä maan vaikutusvaltaisimmista miehistä.

Lukanov joutui eroamaan pääministerin tehtävästä 1990, kun maassa oltiin laajalti tyytymättömiä talouden ja politiikan uudistusten hitaaseen vauhtiin. Vuonna 1992 syyttäjäviranomaiset käynnistivät tutkimuksen selvittääkseen, oliko Lukanov kavaltanut julkisia varoja ollessaan varapääministeri 1980-luvulla. Lukanov joutui olemaan pidätettynä puoli vuotta, mutta sitten syytteistä luovuttiin. Lukanov oli opiskellut Moskovassa ja hänellä oli hyvät suhteet Venäjän liikemiespiireihin.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.