Mainos

Bryssel kielsi 11.9. islam-protestin

Huomiseksi kaavaillun islam-protestin puuhamiehet aikovat kuitenkin tulla paikalle kiellosta huolimatta.

Brysselissä ei saa osoittaa laillisesti mieltään Euroopan islamilaistumista vastaan New Yorkin terrori-iskujen vuosipäivänä.

Brysselin pormestari Freddy Thielemans kielsi huomiseksi kaavaillun protestin turvallisuusriskinä, eikä kieltoa kumottu oikeudessa. Pormestarin mukaan mielenosoitus olisi voinut johtaa väkivaltaisuuksiin.

Protestin eurooppalaiset puuhamiehet aikovat kuitenkin tulla paikalle kiellosta huolimatta.

-Euroopassa on kokoontumis- ja mielipiteenvapaus. Ei pormestari voi noin vain sanoa, että te ette saa tulla paikalle, tanskalainen Anders Gravers kertoi puhelimitse.

Mukana järjestelyissä on ollut myös muun muassa brittejä ja saksalaisia. He sanovat vastustavansa islamilaisen lain hivuttautumista Eurooppaan.

Osa järjestelyissä mukana olleista on kuitenkin sanoutunut irti protestista sen ajauduttua vaikeuksiin. Lopullisen mielenosoituksen suuruus on siten arvailujen varassa.

Poliisi on kuitenkin varautunut EU-parlamentin läheisyyteen kaavailtuun marssiin sekä ääriryhmien mahdolliseen mukanaoloon.

Islam on arka aihe Brysselin poliitikoille, sillä muslimit muodostavat suuren osan kaupungin äänestäjäkunnasta. Belgian ulkomaalaisvastainen Vlaams Belang -puolue on jo ehtinyt syyttää kaupungin sosialistijohtoa muslimien mielistelystä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.