Mainos

Brundtland virallisesti ehdolle WHO:n johtoon

Norjan hallitus esitti tänään virallisesti maan entistä pääministeriä Gro Harlem Brundtlandia Maailman terveysjärjestön WHO:n pääjohtajaksi.

Brundtland perustaisi johtajuutensa sille ajatukselle, että jokaisen maan suurin voimavara on terve ja hyvin koulutettu kansa, kertoi Norjan hallitus järjestön nykyiselle pääjohtajalle Hiroshi Nakajimalle osoittamassaan kirjeessä. Nakajima on joutunut taajan arvostelun kohteeksi, ja hän onkin ilmoittanut luopuvansa järjestön johtajuudesta heinäkuussa 1998, kun hänen toinen viisivuotiskautensa loppuu.

Brundtland sanoi tänään, että WHO:n on otettava johtoasema ja tehtävä enemmän yhteistyötä muiden maailmanlaajuisten järjestöjen kanssa sen lisäksi, että järjestön taloudellista perustaa on vahvistettava.
-On rakennettava yhteyksiä Maailmanpankkiin ja koko ei-valtiollisten järjestöjen yhteisöön, tiedemaailmaan sekä tavalliseen kansaan, sanoi Brundtland uutistoimisto Reuterin haastattelussa.

Brundtland totesi myös, että useat voitettuina pidetyt sairaudet - esimerkiksi tuberkuloosi - ovat puhjenneet uudelleen eri puolilla maailmaa, eivätkä taudit myöskään ole enää niin paikallisia kuin ennen: esimerkiksi malaria leviää ympäri maailmaa lentokoneiden mukana kulkeutuvien sääskien myötä.

Lääkärin koulutuksen saanut 58-vuotias Brundtland työskenteli pitkään Norjan pääministerinä, mutta erosi tehtävästään viime lokakuussa eikä ole ehdokkaana syyskuussa järjestettävissä parlamenttivaaleissa.
(STT-NTB-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.