Mainos

Brittipoliitikko sai kiitosta syömishäiriön tunnustamisesta

Entisen varapääministerin John Prescottin tunnustus häntä vuosikausia piinanneesta syömishäiriöstä on saanut osakseen ymmärtämystä ja kehujakin Britanniassa. Asiantuntijat toivovat, että 69-vuotiaan huippupoliitikon elämäntarina rohkaisee muitakin miehiä hakemaan apua.

Prescott kertoi Sunday Times -lehdessä kärsineensä bulimiasta eli ahmimishäiriöstä jo 1980-luvulla. Sairaus paheni lääkäriavusta huolimatta sen jälkeen kun työväenpuolue nousi hallitusvastuuseen 1997.

-Ahdoin itseeni kaikkea mahdollista roskaa ympäriltäni, hampurilaisia, suklaata, perunalastuja, kalaperunoita (fish and chips) - paljon - kunnes tulin pahoinvoivaksi -- sitten seurasi outo mielihyvän tunne kun oksensin ja olo helpotti, Prescott muistelee.

Hän arveli häpeilleensä ongelmaansa eikä siksi puhunut siitä aiemmin. Bulimiaa ei myöskään yleensä mielletä miesten, varsinkaan vanhempien miesten vitsaukseksi.

- Ihmiset yhdistävät sen yleensä nuoriin naisiin - anorektisiin tyttöihin tai malleihin, jotka yrittävät pitää painonsa kurissa - tai stressaavaan asemaan joutuneisiin naisiin, kuten prinsessa Dianaan, Prescott kirjoitti

Syömishäiriöihin erikoistunut psykiatri Ty Glover sanoi BBC:lle, ettei hän ole koskaan urallaan törmännyt näin ikääntyneeseen bulimiasta kärsivään mieheen. Hän pohtikin, onko vanhempien miesten ryhmä jäänyt kokonaan vaille asiantuntijoiden huomiota.

- Syömishäiriön tunnustaminen on tarpeeksi vaikeaa nuorelle tytölle, mutta seitsemääkymmentä lähestyvälle tunnetulle miespoliitikolle - tämä on erityisen vaikuttavaa, Glover sanoi.

Päivittäin liikuntaa harrastava Prescott aikoo jättää kansanedustajan tehtävän ensi vaaleissa. Hän ei ole omien sanojensa mukaan kärsinyt bulimiasta enää vuoteen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.