Brittinainen yllättyi: Tuli raskaaksi, vaikkei ollut koskaan ollut yhdynnässä

Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen 4:18
Miksi seksi sattuu? Gynekologi Sanna Hänninen kertoo.

Brittinainen tuli raskaaksi, vaikka hänen ei onnistunut olla yhdynnässä emätinkouristuksen vuoksi. Hän menetti neitsyytensä vasta viidennellä raskauskuulla.

Nicole Moore sai lempinimen "Neitsyt Maria", kun hän tuli 20-vuotiaana raskaaksi, vaikka ei väittämänsä mukaan ollut harrastanut yhdyntäseksiä. Nicolen hämmästyttävästä tarinasta kertovat muun muassa Yahoo sekä The Sun.

Vaginismus esti yhdynnät

Nicole ja hänen silloinen poikaystävänsä olivat yrittäneet harrastaa seksiä, mutta se oli osoittautunut mahdottomaksi. Penistä vastassa tuntui olevan seinä.

– Kävin lääkärissä tutkimuksissa, mutta minulle kerrottiin, että kaikki on hyvin ja että olen vain äärimmäisen tiukka, Nicole muistelee.

Niinpä pariskunta keksi vaihtoehtoisia tapoja olla intiimisti. Vaikka he eivät menneet "loppuun asti", Nicole tuli raskaaksi.

Raskauden edetessä hänelle diagnosoitiin vaginismus eli emätinkouristus. Tilalle on ominaista, että emättimen alaosaa ympäröivät lihakset kouristuvat tahattomaksi, kun emättimeen työnnetään jotain. Vaginismus voi estää yhdyntöjen lisäksi esimerkiksi tamponin asettamisen sekä gynekologiset tutkimukset.

Nicolen tapauksessa seksi, tamponien käyttö sekä raskaudenaikaiset sisätutkimukset tuottivat ongelmia.

Raskaaksi ilman yhdyntää

Nicole yllättyi tajutessaan olevansa raskaana, sillä hän piti itseään vielä neitsyenä. Hänen ystävänsä kuitenkin kertoi, että raskaaksi voi tulla, jos siemennestettä päätyy lähelle vaginaa.

Raskaaksi tuleminen ilman yhdyntää on harvinaista, mutta munasolun hedelmöittävää spermaa voi toisinaan päästä emättimeen esimerkiksi sormen välityksellä. Myös pieni penetraatio edes vaginaan suuaukkoon voi johtaa raskauteen.

Synnytys sujui hyvin vaginismuksesta huolimatta

Kun Nicole sai kuulla kärsivänsä vaginismuksesta, hän alkoi saada siihen myös hoitoa. Lopulta hän onnistui harrastamaan seksiä poikaystävänsä kanssa. Nicole menetti neitsyytensä viidennellä kuulla raskaana.

Peloista huolimatta myös synnytys sujui hyvin. Nyt Nicolen tytär Tilly on 8-vuotias.

Nicole kärsii edelleen vaginismuksen oireista, eikä kykene vieläkään esimeriksi käyttämään tamponia. Hän on kuitenkin saanut työkaluja vaivan kanssa elämiseen ja pystyy esimerkiksi harrastamaan normaalisti seksiä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaginismuksen hoito

Emätinkouristuksesta kärsivän naisen kannattaa keskustella ongelmasta avoimesti partnerinsa kanssa, Terveyskirjasto kertoo. Ongelmasta kannattaa kertoa myös gynekologille sekä seksuaalisten toimintahäiriöiden hoitoon erikoistuneelle psykoterapeutille tai seksologille.

Emätinkouristusten taustalla voi olla gynekologinen sairaus, kuten endometrioosi tai emättimen infektio. Syyt voivat olla myös alkujaan psyykkisiä. Emätinkouristuksia esiintyy eniten nuorilla, seksiin kielteisesti suhtautuvilla sekä seksuaalisesti traumatisoiduilla naisilla.

Vagismusta voidaan hoitaa esimerkiksi psykoterapiassa sekä käyttämällä yhdyntään totuttavia laajentimia tai jopa lihaksia rentouttavaa botuliinia.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat