Mainos

Brittimiehen käsittämätön bisnes – myy purkillisia ilmaa 100 eurolla

Tässäpä sinulle purnukka, jossa ei ole muuta kuin ilmaa. Maksaisitko yli sata euroa? Tai yli 1100 euroa 15 purkin kokoelmasta?

Brittiläisen liikemiehen mukaan kauppa todellakin käy. 27-vuotias Leo De Watts kertoo CNN:lle myyneensä purkittamaansa brittiläistä maalaisilmaa jo tuhansien dollarien edestä kiinalaisasiakkaille.

De Watts perusti Aethaer-nimisen yrityksensä viime vuoden loppupuolella. Mies on myynyt sittemmin jo satoja ilmapurnukoita muun muassa Pekingiin ja Shanghaihin.

Ilmaa purnukoihin haalitaan eri puolilta Brittejä,  muun muassa Dorsetista, Walesista ja Somersetistä. Yhden 580 millilitran purnukan hinta on 80 puntaa (noin 103 euroa), 15 purnukan kokoelma maksaa puolestaan 888 puntaa (noin 1148 euroa).

– Melko usein tilauksemme tehdään mittatilaustyönä – meillä on asiakkaita, jotka vaativat ilmalle hyvin tarkat olosuhteet, De Watts kertoo yhtiönsä nettisivuilla olevalla esittelyvideolla.

– Joskus olemme vuorenhuipulla, toisinaan taas laakson pohjalla.

Avattuna purnukan ilma ei kestä muutamia sekunteja kauempaa. Osa asiakkaista ostaneekin purnukan vain säilyttääkseen sitä avaamattomana kotonaan.

Dorsetista kotoisin oleva De Watts on muuttanut Hong Kongiin kauppaamaan ilmapurnukoitaan. Ilmakauppaa Kiinassa vauhdittanee se seikka, että joulukuussa Pekingissä annettiin ensimmäiset korkeimman luokan hälytykset huonosta ilmanlaadusta.

Aethaer ei ole suinkaan ainoa yritys, joka myy raikasta ilmaa Kiinaan, sillä samalla asialla onmyös  kanadalainen Vitality Air. Kanadalaisilma on näköjään britti-ilmaa huomattavasti halvempaa, sillä purnukan kanadalaista vuoristoilmaa saa noin 18 eurolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.