Brittimedia BBC lyttäsi Helmarien riemukkaan voittomaalin "naurettavaksi" – sosiaalisessa mediassa Amanda Rantanen sai silkkaa suitsutusta

3:32
Katso: Helmareille upea viime hetken voitto Skotlannista EM-karsinnoissa – pallo kimposi maaliin Amanda Rantasen kasvoista.

Amanda Rantasen riemukas "naamamaali" villitsi somen, kun Helmarit haki Skotlannista kallisarvoisen EM-karsintavoiton tiistai-iltana. Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n skotlantilaistoimitus lyttäsi voittomaalin kuitenkin omassa live-seurannassaan täysin.

– Se oli naurettava maali. Jos ei naura, niin itkee. Rantasella ei ole hajuakaan, että hän on tehnyt maalin, BBC:n artikkelissa vähäteltiin ottelun ratkettua.

Skotlannin tappio tarkoitti sitä, ettei maata nähdä lainkaan vuoden 2022 EM-kisoissa. Kyseessä oli jättimäinen pettymys maalle, sillä se pelasi vielä viime kesänä Ranskan MM-kisoissa.

Helmarit jatkaa sen sijaan EM-karsintalohkon kärjessä Portugalin kanssa, kun ottelukierroksia on jäljellä enää kaksi kappaletta. Rantasen nimi oli pelin jälkeen satojen suomalaisten huulilla ja sosiaalinen media suorastaan tulvi ylistyssanoja.

– Huikeaa!!!! Mahtavaa!!!! Ihanaa!!! Sydämen tykytyksiä ja pelkoa. Ja sitten lisäajan lisäajalla. Debyyttimaaottelussaan. Amanda Rantanen. Oltuaan korkeintaan minuutin sisällä. Syystäkin tuli monella onnenkyyneleet, entinen ministeri Paavo Arhinmäki tiivisti. 

– Näin ne ratkotaan! Ajassa 90+5 seinäsyötöllä oman naaman kautta verkkoon, muusikko ja TV-persoona Tommy Lindgren hehkutti.

– Helmarit näyttää miten pelejä voitetaan! Kun tahto on tarpeeksi kova niin voittomaali tehdään vaikka lisäajalla omalla naamalla pallo maaliin ohjaamalla. Maajoukkuedebyytissä. Aki Riihilahtikaan edes ei sentään tähän pystynyt. Kisapaikka omissa käsissä, nykyinen europarlamentaarikko Ville Niinistö kirjoitti.

– Onnittelut Amanda Rantanen upeasta debyytistä ja voittomaalista, Huuhkajien entinen huippupelaaja Mika Väyrynen viesti.

Naamamaalia pidettiin ymmärrettävästi hieman onnekkaana, mutta ilman oikeanlaista päättäväisyyttä sitäkään ei olisi ansaittu. Emmi Alasen läpisyöttö osumalle keräsi myös paljon ylistystä.

– Olen nyt katsonut Amanda Rantasen maalin noin 472 kertaa. Kaikki nyanssit kun laskee yhteen, niin kyseessä kyllä harvinaisen eeppinen osuma. Kaunista, FC Interin kapteeni Timo Furuholm kehui.

– Onhan tuo viimeistely naamalla totta kai hauska, mutta onko tosta syötöstä puhuttu tarpeeksi? Lähtee aika upee passi tosi pienellä tilalla ja ajalla, kehui Juhani Koskinen.

– On jotenkin nykysuomalaista, että Amanda Rantanen pääsee maajoukkuedebyytissään kymmenen sekuntia ennen loppua yksin läpi ja kaataa Skotlannin 1-0. Kumpikin joukkue itkee, naurahti Jari Korkki.

– Nyt maalia muutaman kerran kelanneena: naamalle voi nauraa, mut katsokaa se syöttö. Silkkaa seksiä, ylisti Sofia Husso.

– Tätä loppua ei olisi käsikirjoitettu edes fiktiivisimpään futisleffaan, totesi jalkapallovalmentaja Teemu Eskola.

– Amanda Rantasen maali on jotain käsittämätöntä. Se ei ollut kaunis maali mutta samaan aikaan silti yksi kauneimmista mitä oon nähnyt. Tuosta tekee vielä paremman tuo älytön sinnittely ennen maalia ja maalivahdin liukastuminen. Mitään en vaihtais, hehkutti Antti Kurko.

Suomen EM-karsintalohkon loppuasetelmat varmistuvat helmikuussa, jolloin Suomi kohtaa vielä Portugalin ja Kyproksen.

EM-kisojen karsintalohkoja on yhdeksän ja suoraan lopputurnaukseen pääsevät sekä kaikki lohkovoittajat, että kolme parasta lohkokakkosta. Kuusi muuta lohkokakkosta ratkaisevat vihoviimeiset arvokisapaikat huhtikuun playoff-pareissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja