"Ei mitään hajua, mitä sitten tapahtui" – Katso: Debytantti Amanda Rantanen nousi Helmarien sankariksi uskomattomalla tavalla

Suomen naisten A-maajoukkue Helmarit voitti Skotlannin 1-0 vieraissa tiistai-iltana ja otti jättimäisen askeleen kohti vuoden 2022 EM-kisoja. Ottelun ainoa osuma nähtiin vasta pelin 95. minuutilla.

Skotlanti oli kamppailun lopussa niskan päällä, mutta Suomen uhrautuvainen puolustuspelaaminen avasi tilaisuuden vielä yhteen vastahyökkäykseen.

Emmi Alanen sai pallon keskialueella ja syötti Amanda Rantasen läpiajoon. Pitkän matkan juosseen hyökkääjän viimeistely jäi maalivahdin jalkoihin, mutta paluupallo kimposi Rantasen kasvoista verkon perukoille.

Ottelu vihellettiin maalin jälkeen päättyneeksi ja Suomi voitti ottelun 1-0. Rantanen, jolle ottelu oli vasta hänen ensimmäinen A-maajoukkuepaidassa, oli erityisestä debyyttiosumastaan yhtä hämillään kuin muutkin.

– Mä muistan että Emmillä oli pallo, ja mä näin, että hän pystyy syöttämään. Päätin sen jälkeen lähteä vain juoksemaan, Rantanen, 22, kommentoi.

– Lähdin juoksemaan ja pallo tuli siihen hyvin. Näin, että veskari alkoi tulla lähemmäs. Ajattelin, että mun on pakko ottaa vielä yksi tatsi tähän, mutta siitä tuli vähän liian kova. Sitten mä yritin vain sijoittaa.

– Mulla ei ole mitään hajua, mitä sen jälkeen tapahtui. Kai pallo osui mun päähän, ja meni sitten maaliin, Rantanen naurahti.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Suomalaisen jalkapallohistorian oudoimpiin ratkaisumaaleihin lukeutuva osuma jätti myös Helmarien päävalmentaja Anna Signeulin häkeltyneeksi.

– Skotlanti antoi meille todella paljon painetta viimeisten 15-20 minuutin aikana. Oli mahtavaa, kuinka pystyimme kestämään viimeisen kymmenminuuttisen. Ja sitten se loppu, kuinka Amanda teki maalin viimeisillä sekunneilla… Kuten yksi pelaajista sanoi, se oli mieletöntä, Signeul kuvaili ottelun jälkeen.

Helmarit nousi dramaattisen voiton myötä takaisin EM-karsintalohkonsa kärkeen ja varmisti samalla paikkansa vähintään EM-jatkokarsinnassa.

Suomen kanssa tasapisteissä on tällä hetkellä lohkon ennakkosuosikki Portugali. Lohkon loppuasetelmat varmistuvat helmikuussa, jolloin Suomi kohtaa vielä Portugalin ja Kyproksen.

EM-kisojen karsintalohkoja on yhdeksän ja suoraan lopputurnaukseen pääsevät sekä kaikki lohkovoittajat, että kolme parasta lohkokakkosta. Kuusi muuta lohkokakkosta ratkaisevat vihoviimeiset arvokisapaikat huhtikuun playoff-pareissa.

Lue myös:

    Uusimmat