Mainos

Brittijohtajat henkilökuvassa: David Cameron

Konservatiivipuolueen johtaja David Cameron on johtaja, joka hallitsee median käyttäytymisetiketin. Oxfordissa opiskellut Cameron opiskeli aikoinaan filosofiaa, politiikkaa ja taloutta.

Cameron vältteli opiskelijapolitiikkaa, mutta kuului Bullington dining -klubiin, joka oli kuuluisa kovista juomatavoistaan ja huonosta käyttäytymisestä. Hän on julkisuudessa vältellyt kysymystä, kokeiliko hän huumeista opiskeluaikoinaan.

Joka tapauksessa, Cameronin olemus on enemmän lähellä modernia brittiläisyyttä kuin työväenluokan kapinahenkeä. Hän on uudistanut omaa puoluettaan ottaen käsittelyyn teemoja kuten ilmastonmuutos sekä seksuaalivähemmistöjen oikeudet.

Perhetragedia laajensi näkökulmia

Cameronin taustat ovat auttaneet häntä tavoitteissa muuttaa konservatiivipuoluetta. Hän on työskennellyt konservatiivipuolueen tutkimusosastolla opiskelujensa jälkeen ja hän on toiminut myös PR-toimiston johtajana. Vuonna 2001 Cameron pääsi parlamenttiin.

Parlamenttiin päästyään Cameron oli jo naimisissa ja avioparilla oli kaksi lasta. Kolmas lapsi on tulossa. Pariskunnan ensimmäinen lapsi Ivan syntyi vaikeasti vammaisena ja hän kuoli vuonna 2009. Cameronin lapsen kuoleman on sanottu laajentaneen hänen horisonttiaan nähdä asioita.

Kovat ajat

Kun Cameron siirtyi puolueensa johtoon, hän oli kaikkea muuta kuin optimistinen. Hänen tavoitteensa oli puhdistaa puolueen imagoa ja ravistella irti "likaisen puolueen" maineesta. Hän kehotti puoluetta luopumaan sen pakkomielteestä Eurooppaa kohtaan ja kohdentamaan ajatukset terveydenhoidon ja ympäristön kysymyksiin. Cameron halusi kerätä puolueeseen lisää ehdokkaita naisista ja etnisistä ryhmistä.

Cameronin uudistukset palkittiin mielipidekyselyissä, sillä puolueen suosio nousi kasvuun. Talouden taantuma pakotti hänet kuitenkin hillitsemään retoriikkaansa. Puhunta muuttui paljon selkeämmäksi ja tiukaksi - äänestäjiä varoiteltiin siitä, että kovat ajat ovat koittamassa ja menoja on leikattava.

Siitä huolimatta, että ääni vaihtui kellossa, Cameron on ollut mielipidemittausten ykkönen koko johtajakautensa ajan. Hän toivoo, että se kertoo jotain huomisten vaalien lopputuloksesta.

(MTV3 - BBC)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.