Mainos

Brittijärjestön johtaja vahvistaa MTV:lle: Ex-vakoojalta huojentava puhelu, suomalaisen Tiinan kohtalo yhä mysteeri

1:06

MTV kertoi aiemmin tänään uudesta käänteestä Dubaissa asuneen 41-vuotiaan suomalaisnaisen katoamismysteerissä, kun huvijahti, jolla hänen on epäilty matkustaneen, havaittiin liikkuvan Omaninlahdella.

Yllä olevalla videolla kuulet KRP:n rikoskomisario Mikko Salmisen puhelinhaastattelun. Hän kertoo, että KRP on alkanut tutkia katoamistapausta.

Suomalaisen Tiina Jauhiaisen lisäksi kateissa on ollut kuluneiden viikkojen aikana myös Dubain prinsessaksi esittäytyvä Sheikha Latifa sekä ranskalais-amerikkalainen Herve Jauber. Hänen on kerrottu olleen entinen Ranskan vakooja.

Brittijärjestö Detained in Dubai on julkaissut katoamismysteeriin liittyviä tietoja. Järjestön perustaja ja johtaja Radha Stirling vahvistaa MTV Uutisille puhelimitse, että huvijahti, jolla seurue matkasi 4. maaliskuuta, on nyt liikkeellä Omaninlahdella.

Vaimolle lyhyt puhelu

Hän kertoo uskovansa, että samainen Yhdysvaltoihin rekisteröity Nostromo-huvijahti oli ollut aiemmin Fujairahissa sijaitsevassa sotilastukikohdassa Arabiemiraateissa. Tänä aamuna jahdin jäljitysjärjestelmä alkoi jälleen toimia. Kaksi tuntia myöhemmin Herve Jauber soitti vaimolleen hänen omasta satelliittipuhelimesta.

– Vaimo vastaanotti Jauberilta 20–30 sekuntia kestävän puhelun, jossa hän sanoi tulevansa kotiin, älä huoli, hän on matkalla, Stirling kertoi Jauberin todenneen.

"Emme ole kuulleet Tiinasta"

Stirling kertoo, etteivät he ole kuitenkaan kuulleet tai saaneet mitään lisätietoa Tiinasta tai prinsessa Latifasta.

– Emme tiedä, mitä muille on tapahtunut. Me emme ole kuulleet Tiinasta. Tässä vaiheessa kysymme yhä, missä Tiina ja Latifa ovat. Odotamme vastaanottavamme vahvistuksen, ovatko he päässeet pois.

Ranskalais-amerikkalaisen miehen mahdollinen vapautuminen kuitenkin luo uskoa.

– Olemme olleet luonnollisesti yhteydessä läheisiin ja odotamme uutisia Tiinasta. Koska he ovat päästäneet ainakin yhden pois, toivottavasti Tiina on seuraava, Stirling toteaa.

– Olemme todella toiveikkaita.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja