Brittihovin Eugenie täyttää vuosia: Kymmenen faktaa prinsessasta

Britannian hoviin kuuluva prinsessa Eugenie juhlii tänään sunnuntaina 24-vuotissyntymäpäiviään.

Prinssi Andrew’n ja Yorkin herttuatar Sarah Fergusonin tytär prinsessa Eugenie täyttää tänään 24 vuotta. Eugenie syntyi vuonna 1990 kaksi vuotta isosiskonsa Beatricen jälkeen.

Nuori kuninkaallinen asuu tällä hetkellä New Yorkissa, ja hänen uskotaan viettävän syntymäpäiviään ystävien ja perheen kesken.

Juhlapäivän kunniaksi Hello-lehti on listannut kymmenen faktaa prinsessa Eugeniesta.

1.    Eugenie syntyi 23. maaliskuuta 1990 Portlandin sairaalassa Lontoossa, ja on perheensä kuopus.

2.    Prinsessan lempiradiokanava on BBC Radio 1. ”Kuuntelen aamuisin Chris Moylesia, tosin hän puhuu liian paljon”, juuri 18 vuotta täyttänyt Eugenie vitsaili haastattelussa.

3.    Eugenie on kruununperimysjärjestyksessä seitsemäntenä. Näistä seitsemästä naisia ovat ainoastaan kaksi: prinsessat Eugenie ja Beatrice.

4.    Eugenie aloitti koulutiensä Upton House Schoolista ja Coworth Parkista, ennen kuin siirtyi St Georgen kouluun lähelle Windsorin linnaa vuonna 2001.

5.    Kuningatar Elisabethilla on viisi tyttärentytärtä, joista Eugenie ja Beatrice ovat ainoita prinsessa-titteliä kantavia.

6.    Eugenie on suuri Beyonce-fani. Toukokuussa 2013 prinsessa oli katsomassa idoliaan Lontoossa ja yllättyi täysin, kun Beyonce antoi hänen laulaa mikrofoniin.

7.    Prinsessa muutti New Yorkiin viime vuonna, ja aloitti työt taidetta myyvässä intenethuutokauppa Paddle8:ssa.

8.    Eugenie on erittäin läheinen isoäitinsä kuningatar Elisabetin kanssa. Hän kutsuukin isoäitiään lämpimästi mummiksi. Eugenie on kuvaillut kuningatarta yhdeksi hämmästyttävimmistä naisista, joita hän on tavannut.

9.    Eugenie valmistui Newcastlen yliopistosta vuonna 2012. Hän opiskeli englantilaista kirjallisuutta, taidehistoriaa ja politiikkaa.

10. Trendikkäänä tunnettu nuori nainen on hyvä ystävä sekä prinssi Harryn tyttöystävän Cressida Bonasin että prinssi Williamin puolison herttuatar Catherinen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat