Brittifirma antaa savuttomille työntekijöille ylimääräistä lomaa: "Tupakkatauoista kertyy yli 16 päivää vuodessa"

Tällaisia ovat keuhkosyövän oireet 2:12
Voi iskeä tupakoimattomiinkin – ylilääkäri Petteri Hervonen kertoo, millaisia ovat keuhkosyövän oireet.

Brittifirma haluaa kompensoida tupakkataukojen tuottamat, ylimääräiset vapaahetket savuttomille työntekijöilleen.

Tässä brittifirmassa todella kannattaa olla tupakoimatta! KCJ Training and Employment Solutions tarjoaa savuttomille työntekijöilleen ylimääräisiä lomapäiviä, kertoo BBC. Samalla kannustetaan savuttomuuteen.

Neljä ylimääräistä lomapäivää vuodessa

Työntekijöillä, jotka eivät polta töissä, on neljä ylimääräistä lomapäivää vuodessa. Yhtiö haluaa toiminnallaan kompensoida tupakkataukojen tarjoamia taukoja. Johtaja Don Bryden on itsekin tupakoitsija, ja kertoo, että idea on otettu hyvin vastaan.

– En syrji ketään. Mikäli menet tupakkatauolle, se on ok, mene tupakkatauolle. En sano, että sellainen pitäisi lopettaa, Don kuvaa.

Mies kuitenkin huomauttaa, että tupakkatauot kertyvät ajan myötä päivien mittaiseksi "vapaahetkeksi".

– Jos ihmisellä on kolme kymmenen minuutin taukoa päivässä, siitä kertyy yli 16 päivää vuodessa, jos pohjana on kahdeksan tunnin työpäivä. Jos vähennetään kolmasosa ja pidät vain yhden kymmenen minuutin tupakkatauon, siitäkin kertyy yli viisi päivää.

Yhtiö mainosti aloittavansa uuden lomapäiväprojektin vuonna 2020. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Saat vapaat, jos lopetat tupakoinnin

Don tarjoaa vapaapäivät myös ihmiselle, joka lopettaa tupakoinnin ja pysyy päätöksessään. Kolmen kuukauden tupakoimattomuus tuottaisi Donin mukaan yhden vapaan.

– Jos hän pystyy olemaan tupakoimatta puoli vuotta, annan vapaata kaksi päivää. Muistakaa, että terveempi työpaikka on onnellisempi.

Lähteet: BBC.com Facebook

Lue myös:

    Uusimmat