Brittien viranomaisilta ohjeet: Toimi näin, jos terroristit iskevät

Mitä tehdä, jos on paikalla, kun terroristit hyökkäävät? Britannian turvallisuusviranomaiset ovat antaneet ohjeet iskusta selviämiseen, CNN kertoo.

Kun terroristit iskevät, hengenvaara on ilmeinen. Britannian terrorismin torjuntaan erikoistuneet viranomaiset antavat hyökkäyksen uhriksi joutuneelle ohjeita, joiden avulla tilanteesta toivottavasti selviää hengissä.

Ohje 1: Pakene

Jos paikalta voi paeta turvallista reittiä, juokse pakoon. Yritä myös saada muut lähtemään mukaasi.

Ohje 2: Piiloudu

Jos pakoon ei pääse, kannattaa piiloutua mahdollisimman tukevien tiiliseinien takaan. Viranomaiset muistuttavat, että luodit voivat läpäistä myös tiiltä, metallia ja puuta.

Tärkeää on myös pysytellä piilossa ja poissa ovien lähistöltä. Loukkuun jäämistä kannattaa kuitenkin välttää. Samalla pitää muistaa olla hiljaa ja laittaa kaikista mobiililaitteista äänet pois päältä.

Ohje 3: Kerro poliisille

Kun siihen on mahdollisuus, ota yhteyttä poliisiin ja kerro, missä terroristit ovat ja kuinka paljon heitä on paikalla. Poliisille kannattaa myös kuvailla, mitä hyökkääjillä on päällään sekä kertoa, onko hyökkäys aiheuttanut uhreja.

Viranomaiset myös muistuttavat, että poliisit saattavat kysyä tiukkoja kysymyksiä ja osoittaa myös uhreja aseilla. Kädet kannattaa pitää näkyvillä sekä välttää nopeita liikkeitä, jotka voitaisiin tulkita uhkaaviksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja