Brittien lento-osasto ensi viikolla Suomeen – taivaalle ampaisee F-35 hävittäjiä

Britannian kuninkaallisten ilmavoimien F-35-hävittäjät vierailevat Karjalan lennostossa ensi viikolla, kertoo Ilmavoimat.

Suomeen saapuvaan lento-osastoon kuuluu kaksi F-35B Lightning  II -hävittäjää ja noin 60 ihmistä. Lento-osasto vierailee Rissalan tukikohdassa tiistaista torstaihin.

F-35-hävittäjät osallistuvat Ilmavoimien päivittäiseen harjoitus- ja koulutuslentotoimintaan yhdessä Karjalan lennoston Hornetien kanssa. Lentotoiminta suuntautuu Rissalan tukikohdan lähiharjoitusalueille.

– Vierailun yhteydessä harjoittelemme Hornet- ja F-35-hävittäjien yhteistoimintaa ilmassa ja saamme kokemusta F-35-hävittäjäkaluston tukeutumisesta Rissalan tukikohtaan, kertoo Karjalan lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Tomi Böhm tiedotteessa.

Osa JEF-yhteistyötä

Lento-osaston vierailu on osa Britannian johtamaa Joint Expeditionary Force (JEF) -yhteistyötä, johon Suomi on osallistunut vuodesta 2017 lähtien.

Hävittäjien vierailu on myös osa kumppanimaiden kanssa tehtävää täydentävää koulutus- ja harjoitusyhteistyötä, jonka tavoitteena on vahvistaa Suomen puolustuskykyä ja osoittaa kumppanimaiden tukea Suomelle.

Katso myös video:

Tässä kaikki, mitä sinun tulee F-35-hävittäjästä tietää! 1:25
Tässä kaikki oleellinen tieto F-35 hävittäjistä!

Lue myös:

    Uusimmat