Britit selvittivät: Huonoimmat kuskit ajavat Bemareilla, Mersuilla ja Audeilla

1:40
Raisiolainen autoliike myy Lionel Messin omistamaa Audia

Brittisivuston selvityksessä tuli kyseenalaista kunniaa saksalaisautoille. 

Brittiläinen GoCompare-autovakuutusfirma selvitti, miten eri merkkisillä autoilla ajetaan. Selvityksestä käy ilmi, että muille autoilijoille kauhunhetkiä aiheuttavat kuljettajat ajavat todennäköisimmin saksalaisvalmisteisilla premium-autoilla.

Automalli, jonka kuljettajalla on suurin todennäköisyys saada rangaistus liikenteessä, on BMW:n 4-sarja. Samalla autolla myös onnettomuusriski oli kaikkein suurin.

4-sarjan perässä seuraavat Audi A5 sekä Mercedes-Benzin C- ja E-sarjalaiset. Listan sijalla viisi on Jaguar XF, joka on kymmenen kärjessä ainoa ei-saksalainen Range Roverin (sija 9) lisäksi. Kympin kärkeen mahtuivat myös Mersun CLA, GLC, CLS ja Audi Q7.

GoComparen Matt Oliver muistuttaa, että kaikki näillä autoilla ajavat eivät suinkaan ole rämäpäitä, vaikka tehokkaat arvoautot ovatkin myös vaarallisten kuljettajien suosiossa.

– Tyypillisesti monien näiden autojen kuljettajat ajavat paljon moottoriteillä sekä ruuhka-aikoina kaupungeissa, mikä nostaa sekä rangaistus- että onnettomuusriskiä, hän muistuttaa.

Autoja, joilla saadaan vähiten sakkoja ja ajetaan vähiten onnettomuuksia, ovat muun muassa Hyundai i10, Nissan Micra, Kia Picanto, Ford Ka, Skoda Citigo, Honda Jazz ja Fiat Panda. Pieniä autoja, joilla yleensä myös ajetaan vähän.

Lähde: Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja