Mainos

Britanniassa pohditaan "latte-veroa" – kertakäyttömukit ehkä kokonaan pannaan

Iso-Britanniassa pohditaan "latte-veroa" kertakäyttökupeille. Lisäksi vastaisuudessa kupit voitaisiin kieltää kokonaan.

Iso-Britannian pitäisi verottaa jokaisesta kertakäyttökupista 25 penniä (0.28 senttiä). Näin ehdottaa asiaa tutkinut parlamentaarinen ryhmä.

Ryhmän puheenjohtaja Mary Creagh sanoo, että Britanniassa heitetään vuosittain menemään 2,5 miljardia kertakäyttökuppia. Jos kupit laitetaan jonoon, jono yltää viisi ja puoli kertaa maailman ympäri.

Costa Coffee, Caffe Nero ja Starbucks ovat suurimpia kahvilaketjuja maassa, jossa kahvinkulutus on nyt kovassa kasvussa.

Jotkut ketjuista antavat jo nyt omia kuppejaan käyttäville asiakkaille alennusta take away -juomista, mutta tämä ei ole parlamentaarisen ryhmän mielestä riittävä teko. Sen rinnalle tarvittaisiin "latte-vero".

Ryhmä ehdottaa myös, että kaikki kertakäyttöiset kupit korvattaisiin muilla mukeilla vuoteen 2023 mennessä. Jos tavoite ei täyty, parlamentaarisen ryhmän mielestä kertakäyttökupit pitäisi kieltää kokonaan.

Vuonna 2015 Britanniassa otettiin käyttöön viiden pennin maksu jokaisesta kauppojen tarjoamasta muovipussista, mikä laski 86 prosentilla pussien käyttöä ensimmäisenä vuonna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.