Ihana idea! Kahvilaketju ryhtyi talkoisiin maailmanlaajuista ongelmaa vastaan – "tällä voi olla suuri vaikutus jonkun päivään

barista, kahvi, asiakas
Kahvi ei ole ainoa asia, jota kahvilat nykyisin tarjoilevat. Shutterstock

Iso brittiläinen kahvilaketju toivoo jutusteluun kannustavien pöytien lieventävän maailmanlaajuista ongelmaa – yksinäisyyttä.

Yksinäisyys on terveydelle tutkitusti vaarallisempaa kuin ylipaino tai tupakointi. Vaikka yksinäisyyden terveysvaikutukset ovat tiedossa, yhä useampi ihminen ympäri maailmaa tuntee yksinäisyyttä jokapäiväisessä elämässään.

Nyt kahvilat ovat ryhtyneet taistelemaan tätä varsin yleistä ongelmaa vastaan nerokkaan idean avulla. Idean äiti on Chatty Café Scheme -kahvilan perustaja Alexandra Hoskyn, jonka tavoitteena on saada vieraat ihmiset juttelemaan keskenään. ”Lörpöttely ja rupattelu” -pöydiksi nimetyt paikat kutsuvat ihmisiä istumaan ja juomaan kahvikupin vieraan ihmisen seurassa.

Juttelu-pöytiä jo ketjun 300 kahvilassa

Pöydät tarjoavat ihmisille mahdollisuuden luontevaan juttutuokioon, joka voi kestää viisi minuuttia tai tunnin. Pääasia ei ole se, mitä puhutaan, vaan se, että ylipäätään puhutaan. 

– Emme yritä rakentaa ystävyyssuhteita, vain yksinkertaisesti torjua yksinäisyyttä. Tällä voi olla suuri vaikutus jonkun päivään, Hoskyn kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tämä pienestä kahvilasta syntynyt idea on nyt huomattu myös suuremmissa ketjuissa. Brittiläinen kahvilaketju Costa on ensimmäinen isona ketjuna kopioinut idean ja sijoittanut näitä keskusteluun kannustavia pöytiä 300 kahvilaansa.

Voi olla, että tulevaisuudessa näemme juttelu-merkeillä varustettuja pöytiä myös muiden kahvilaketjujen toimipisteissä. 

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!