Kahvilajätiltä rohkea veto – luopuu muovipilleistä ja ryhtyy veloittamaan lisämaksua pahvimukeista

Kahvilaketju Starbucks on liittynyt maailmanlaajuisiin talkoisiin turhan kertakäyttöjätteen vähentämiseksi. 

Videon avulla pääset kurkistamaan kahvitehtaan salaiseen maailmaan.

Viime aikoina yhä useampi ketju on kertonut toimistaan muovijätteen vähentämiseksi. Muun muassa kauppaketju Lidl on ilmoittanut poistamalla valikoimasta kertakäyttöiset muoviset pillit, aterimet, astiat ja vanupuikot. Myös pikaruokaketju McDonald's on ilmoittanut ryhtyvänsä toimiin muovipilliongelman poistamiseksi.

Nyt on maailmanlaajuisen kahvilajätti Starbucksin vuoro. 

Mukimaksu ja apuraha paremman mukin kehittäjälle

Kahvilajätin tavoitteena on muovipilleistä luopuminen vuoteen 2020 mennessä. Noin miljardin muovipillin vuosittainen vähentämistavoite koskee kaikkia ketjun 28 000 kahvilaa 76 maassa.

Muovipillien tilalle juomiin on tulossa kierrätettävistä materiaaleista valmistettuja pillejä, muta myös uudenlaisia kansia, jotka mahdollistavat juomien juomisen ilman pilliä.

Tämän maailmanlaajuisen tavoitteen lisäksi Starbucks on ottanut Britannian kahviloissaan käyttöön niin kutsutun ”latte-maksun”, eli ketju on alkanut veloittaa asiakkailta lisämaksua kertakäyttömukeista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Maan 950 kahvilan asiakkaat joutuvat maksamaan kertakäyttöisestä paperikupista viiden pennin, eli alle kymmenen sentin lisämaksua. Maksun tarkoituksena on kannustaa ihmisiä siirtymään kertakäyttömukeista uudelleenkäytettäviin kestomukeihin. 

Kahvilaketju on selvästi ottanut jäteongelman tosissaan, sillä maaliskuussa jmuun muassa CNN uutisoi ketjun hurjasta lupauksesta palkita kokonaan kierrätettävän ja kompostoitavan mukin kehittäjä 10 miljoonaa dollaria apurahalla. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja