Britannian vaarallisin mies elää vankilan kellarissa lasikoppiin teljettynä: Murhasta tuomittu "Hannibal Kannibaali" survaisi lusikan suoraan toisen vangin aivoihin

"Hannibal Kannibaalina" tunnettua Robert Maudsleytä pidetään Britannian vaarallisimpana miehenä. Hänet on lukittu Wakefieldin vankilan kellarikerroksessa sijaitsevaan lasikoppiin.

Brittilehti Mirror kertoo Hannibalin elämästä. Maudsley oli 21-vuotias  tehdessään ensimmäisen murhansa vuonna 1974, jonka jälkeen hänet passitettiin Broadmooriin vankeuteen. 

Vuonna 1977 mies lukittautui selliin ja osallistui erään vangin kiduttamiseen, joka kesti yhdeksän tuntia. Lopulta hän survaisi lusikan vangin korvan läpi suoraan aivoihin.


Vankilamurhat saivat jatkoa

Tapauksen jälkeen Maudsley siirrettiin Wakefieldin erikoisvartioituun vankilaan. Seuraavana vuonna Maudsley kuitenkin kuristi ja puukotti toisen vangin, jonka hän piilotti teon jälkeen sänkynsä alle.

Sitten Maudsley lähti saman tien vaanimaan kolmatta vankila-uhriaan ja hakkasi tämän kuoliaaksi tekemällään teräaseella.

Tekonsa jälkeen Maudsley asteli rauhallisesti vartijan luo ja kertoi, että illalla olisi kaksi ruokailijaa vähemmän.

Esikoisvarusteltu lasiselli

Maudsleytä ei kyetty enää pitämään vaarallisuutensa takia muiden vankien joukossa, joten hänelle valmistettiin vankilan kellarikerrokseen samanlainen lasinen vankiselli kuin Hannibal Lecterin vankikoppi elokuvassa Uhrilampaat.

Mirror kertoo, että vuonna 1983 valmistuneessa kopissa on suuret luodinkestävät lasit. Ainoat huonekalut ovat pahvista valmistetut tuoli ja pöytä. WC-kalusteet on pultattu kiinni lattiaan. Maudsleyn sänky on betonia ja kopin ovi on valmistettu teräksestä.

Maudsley on ollut lukittuna eristyksiin jo kohta neljän vuosikymmenen ajan ja hän myös tulee viettämään koko loppuelämänsä lukkojen takana. Hän pääsee jaloittelemaan lasikopistaan tunniksi joka päivä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.