Brasiliassa yli 30 kuollut voimakkaan syklonin seurauksena

Viranomaisten mukaan yli 5 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Brasiliaan iskeneen syklonin aiheuttamissa rankkasateissa ja tulvissa on kuollut ainakin 36 ihmistä, kertoivat paikallisviranomaiset keskiviikkona.

Maan eteläisimmän osavaltion Rio Grande do Sulin alueelle on edelleen odotettavissa huonoa säätä. Myrsky aloitti osavaltion moukaroimisen jo maanantaina.

Tulvat ja maanvyöryt ovat pyyhkäisseet taloja mennessään ja peittäneet niitä mutaveteen. Viranomaisten mukaan ainakin 5  300 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Tulvat ovat pakottaneet ihmisiä myös kiipeämään talojensa katoille turvaan.

Tulvien riepottelemilla alueilla käynyt osavaltion kuvernööri Eduardo Leite sanoi yli tuhannen ihmisen odottavan vielä pelastamista.

–  Talojen katoilla on edelleen paljon perheitä, hän sanoi.

Alueelle hätätilan julistanut kuvernööri kutsui tapahtumia osavaltion kaikkien aikojen tappavimmaksi sääkatastrofiksi. Leiten mukaan tilanne voi yhä pahentua, sillä sadetta ennustettiin lisää keskiviikolle ja torstaille, jolloin vietetään myös Brasilian itsenäisyyspäivää.

Brasilian presidentti Luiz Inacio Lula da Silva sanoo keskustelleensa kuvernöörin kanssa ja luvanneensa hallintonsa tukea.

–  Toistin, että liittovaltion hallitus on Rio Grande do Sulin kansan käytettävissä tämän kriisin kohtaamiseksi, Lula kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Myrsky on osavaltion historian tuhoisin sääkatastrofi.

Myrsky on vaikuttanut kaikkiaan yli 70 kaupunkiin ja yli 52  000 ihmisen elämään, kertovat viranomaiset.

Lue myös:

    Uusimmat