USA:n Kentuckyn tulvissa kuollut 16 ihmistä – sadat menettivät kotinsa

Ainakin kahdeksan ihmistä kuollut tulvissa Kentuckyn osavaltiossa Yhdysvalloissa 1:02

Yhdysvalloissa ainakin 16 ihmistä sai surmansa kaatosateiden aiheuttamissa äkkitulvissa Kentuckyn osavaltion itäosassa, kertoivat viranomaiset perjantaina.

Ainakin kuusi kuolleista oli lapsia, kertoivat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet myöhään perjantaina. Pelastustyöt jatkuivat, ja uhrimäärän odotettiin vielä nousevan.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden julisti osavaltioon hälytystilan ja määräsi alueelle lähettäväksi hätäavustusta.

– Nämä ovat pahimmat tulvat miesmuistiin. Kuolleiden määrä tulee nousemaan kaksinumeroisiin lukuihin, sillä uhrimäärä tuntuu kasvavan tunti tunnilta, sanoi osavaltion kuvernööri Andy Beshear aiemmin perjantaina, kun uhriluku oli vielä alle kymmenen.

Kentucky-joen pohjoishaaran veden syvyys on yleensä 30-60 senttiä, mutta torstain aikana haaran syvyys kasvoi melkein kuuteen metriin.

Lisäksi sääpalvelut varoittivat tulvariskin jatkuvan ja lisäsateen olevan todennäköistä.

Beshear on julistanut hätätilan kuuden piirikunnan alueelle, joilla neljä helikopteria on pelastanut kymmenittäin ihmisiä katoilta. Jotkut asukkaista ovat paenneet tulvia puihin.

Valokuvissa tulva-alueilta näki, miten tiet olivat muuttuneet joiksi ja talojen katot törröttivät mutaisen ja ruskean veden seasta.

Perryn piirikunnan seriffi Joe Engle kommentoi paikalliselle Lexington Herald Leader -lehdelle, että tulvat kaatoivat tielle puita tai paikoitellen pyyhkivät tien kokonaan pois. Virkavallan oli Englen mukaan yksinkertaisesti fyysisesti mahdotonta päästä ihmisten luokse.

Lexington Herald Leaderin mukaan yksi uhreista oli 82-vuotias nainen, joka hukkui poistuttuaan kodistaan etsiäkseen korkeampia maastonkohteita. Lisäksi neljä lasta oli kateissa ja palokunta tutki kahta “todennäköistä” hukkumistapausta.

Kuolleiden lisäksi kuvernööri Beshear arvioi satojen menettäneen kotinsa ja että tulvista toipuminen saattaa kestää alueilla vuosia.

Tulvat myös katkoivat sähköjä. Arviolta 25 000 kotia on ilman virtaa.

Yhdysvaltain hätätilaviraston (Fema) johtaja Deanne Criswell aikoo Valkoisen talon mukaan matkustaa perjantaina Kentuckyyn raportoidakseen presidentille tilanteesta.

Emmy-palkittu kuvajournalisti ja dokumetaristi Brandon Clement jakoi Twitterissään videon tulvasta.

Juttua päivitetty klo 23.54: Päivitetty uusilla tiedoilla. 

Lue myös:

    Uusimmat