Brasilian luotsilta halpamainen temppu MM-kisoissa – kehtaa selitellä toimintaansa

Brasilian lentopallomaajoukkueen valmentaja Renan Dal Zotto sortui halpamaiseen temppuun Venäjää vastaan MM-kisojen kolmannen kierroksen avausottelussa keskiviikkona Torinossa.

Ylälaidan videolla Tulosruudun kuvaa lentopallon MM-kisoista.

Brasilia ja Venäjä pelasivat ratkaisevaa viidettä erää, kun kumpikin oli napannut kaksi erävoittoa. Erän tilanne oli Brasilialle 14–11.

Dal Zotto oli ottanut edeltävässä tilanteessa pallon hyppysiinsä ja piti tätä selkänsä takana. Hän käveli hitaasti eteenpäin ja suuntasi pallon kohti kenttää. Dal Zotton vapauttama pallo pomppi Brasilian puoliskolle juuri, kun Venäjä oli saamassa pisteen. Video tilanteesta on katsottavissa Globo.comin jutussa.

Koska toinen pallo oli kentällä, Venäjän piste mitätöitiin ja peliä jatkettiin 14–11-erätilanteessa. Venäjä sai vielä yhden pisteen, mutta Brasilia voitti erän lopulta 15–12 ja koko ottelun erin 3–2.

Dal Zotton temppu paljastui pelin jälkeen videotallenteilta, ja Kansainvälinen lentopalloliitto rankaisi häntä yhden ottelun toimitsijakiellolla. Vaikka pallon vapautus näytti täysin tietoiselta ja suunnatulta teolta, Brasilia-luotsi väitti tehneensä sen tahattomasti.

Dal Zotto palasi ottelun tapahtumiin: hänen mukaansa peli oli erityisen jännittynyt ja Brasilialta vaadittiin superinhimillistä suoritusta kääntää ottelu, kun Venäjä oli voittanut kaksi ensimmäistä erää.

– Viimeisten pisteiden valtavan adrenaaliryöpyn aikana, jännityksen noustua loppua kohden kliimaksiinsa, päädyin vapauttamaan pallon tahattomasti, ja se meni kohti kenttää, Dal Zotto selitti Globo.com-sivuston mukaan.

– Se pallo ei häirinnyt mitään eikä muuttanut pelin tempoa, mutta Kansainvälinen lentopalloliitto katsoi paremmaksi antaa minulle yhden ottelun toimitsijakiellon. Emme ole samaa mieltä päätöksestä, se oli ankara rangaistus, mutta kunnioitamme sitä, Dal Zotto jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat