Costa Rica piinasi Brasiliaa lisäajalle – tähtipelaaja nousi sankariksi

Brasilia voitti Costa Rican 2-0 jalkapallon MM-kisojen E-lohkon ottelussa Pietarissa perjantaina. Ottelun puhuttavin tilanne oli kuitenkin Brasilialle vihelletty rangaistuspotku, joka kuitenkin kumottiin.

Videolla huippuhetkiä torstain MM-kisaotteluista.

Brasilian voittomaalin teki Philippe Coutinho, jonka maali syntyi toisen jakson lisäajalla. Coutinho tuikkasi pallon maaliin Costa Rican maalivahdin Keylor Navasin jalkojen välistä.

Maali vapautti brassien pelaamisen, ja Neymar kävi napauttamassa ottelun loppulukemat viimeisellä minuutilla.

Eniten ottelussa puhuttu kuitenkin 78. minuutilla tapahtunut tilanne. Brasilian supertähti Neymaria rikottiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Erotuomari Bjorn Kuipers kävi kuitenkin tarkistamassa tilanteen videotuomareiden kehotuksesta.

Kuipers muutti tuomion Costa Rican vapaapotkuksi, sillä hän katsoi Neymarin filmanneen tilanteessa. Vain hetkeä myöhemmin Neymar sekä Coutinho ottivat turhautuneina keltaisen kortin.

Brasilia nousi voitolla E-lohkon kärkeen. Nollilla olevan Costa Rican jatkopaikka puolestaan vaatisi jo ihmettä.