Brasilian Bolsonaro: "Tiedän miten Ukrainan sota ratkaistaan, mutta en kerro sitä kellekään"

Bolsonaro kertoo mielipiteensä Ukrainan tilanteen ratkaisusta 0:30
Brasilian Bolsonaro: "Tiedän, miten sota ratkaistaan, mutta en aio kertoa sitä kellekään".

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro sanoo tietävänsä, miten Ukrainan sota ratkaistaan. Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa on pian käyty viisi kuukautta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin on määrä käydä ensi maanantaina puhelinkeskustelu brasilialaisen kollegansa Bolsonaron kanssa.

Bolsonaro ennakoi tulevaa juttutuokiota medialle seuraavin sanankääntein.

– Aion kertoa Zelenskyille, mitä ajattelen. Mitä tilanteen ratkaisuun tulee, tiedän miten se ratkaistaan, mutta en aio kertoa kellekään, Bolsonaro sanoi.

– Voin jakaa ajatustani vähän. Miten sota Argentiinan ja Iso-Britannian välillä päättyi vuonna 1982? Se on jotain samantapaista, Bolsonaro jatkoi.

Argentiinan ja Britannian eripura Falklandin saarista kiristyi huhtikuussa 1982 sodaksi, kun Argentiina yritti miehittää saaret.

Britannian arvioitiin vain hyväksyvän tämä, mutta toisin kävi ja argentiinalaisjoukkojen tappio kaksikuukautisessa sodassa johti maata johtaneen sotilasdiktatuurin kaatumiseen. Saaret ovat yhä Brittien hallinnassa.

Bolsonaro on tähän mennessä suhtautunut Venäjän ja Ukrainan väliseen sotaan neutraalisti, Reuters kirjoittaa. Brasilia on täten pyrkinyt pitämään taloudellisen yhteistyön Venäjän kanssa ennallaan. Aiemmin tällä viikolla Brasilian ulkoministeri totesi, että Brasilia aikoo ostaa Venäjältä niin paljon dieseliä kuin se vain suinkin pystyy.

– Tämä sota on aiheuttanut valtavasti häiriötä. Vähemmän Brasilialle, paljon enemmän Euroopalle, Bosolonaro sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat