Brad Pitt haastoi Angelina Jolien oikeuteen – kiistakapulana parin yhteinen viinitila Ranskassa

Brad Pitt ja Angelina Jolie ovat jälleen oikeudessa.

Näyttelijä Brad Pitt on haastanut ex-vaimonsa, näyttelijä Angelina Jolien oikeuteen. Pari ei ole missään nimessä ensimmäistä kertaa oikeudessa, mutta tällä kertaa kiistakapulana ei ole ex-pariskunnan lasten huoltajuus vaan viinitila, kirjoittaa Metro.

Pari osti vuonna 2008 Chateau Miraval -viinitilan Ranskasta ja nyt Jolie on myynyt oman osuutensa venäläiselle oligarkille. Pitt on pyytänyt oikeutta perumaan Jolien tekemät kaupat.

Pariskunta myös avioitui vuonna 2014 viinitilan kappelissa.

TMZ:n haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Pitt hakee korvauksia, koska Jolie myi osuutensa Stoli Groupin alaiselle yritykselle Tenute del Mondolle, jota venäläinen oligarkki Yuri Shefler pyörittää.

Viinitila on Brad Pittin tuottelias intohimo

Pittin mukaan pariskunta osti viinitilan 28,4 miljoonalla dollarilla eli noin 25 miljoonalla eurolla, josta Jolie rahoitti noin 40 prosenttia. 

Oikeuden asiakirjoista käy ilmi, että Pitt on omien sanojensa mukaan panostanut viinitilaan enemmän ajallisesti ja rahallisesti, jotta tilasta on saatu voitollinen. 

Pittin mukaan he olivat Jolien kanssa myös sopineet, ettei kumpikaan myisi osuuttaan yrityksestä ilman toisen osapuolen suostumusta.

– Viinitilasta tuli Pittin intohimo – ja tuottelias sellainen. Miraval on kasvanut Pittin ohjauksessa multimiljoonien arvoiseksi, kansainväliseksi menestystarinaksi ja on yksi maailman arvostetuimmista roseeviinien tuottajista, oikeuden asiakirjoissa todetaan.

Jolie lähestyi kesällä 2021 oikeuden tuomaria ja kertoi, että hänellä on sopimus oman osuutensa myymiseksi. Syyskuuhun mennessä Pitt oli myöntynyt tälle, että Jolie voisi selvittää osuutensa myymistä, mutta huomautti, ettei hän ollut hyväksynyt itse myyntiä, vaan oli kuvitellut saavansa hyväksyä tai hylätä potentiaalisen ostajan.


Jolie myi kuitenkin osuutensa Luxembourgista käsin toimivalle juomavalmistajalle ilman Pittin suostumusta.

– Hän (Jolie) myi osuutensa tiedostaen, että Shefler ja tämän kumppanit yrittäisivät saada liiketoiminnan haltuunsa ja vähätellä Pittin investointeja Miravalissa, asiakirjoissa todetaan.

Asiakirjojen mukaan Pitt haluaa, että kauppa perutaan ja vaatii kaiken lisäksi korvauksia tapahtuneesta.

Lähteet: Metro, TMZ

Katso myös: Pitikö tämä Jarno "Jarppi" Leppälän väite Brad Pittistä paikkansa?

1:09

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja