Bob osti teininä 75 dollarin Chevroletin käydäkseen töissä – myi sen nyt eläkkeelle jäätyään samaan käypään hintaan

Chevy Suburban 85 vuotta tuotannossa – näin ikoni on muuttunut 0:33
Yhtäkään toista autoa ei ole valmistettu yhtäjaksoisesti niin pitkään kuin Chevrolet Suburbania. Näin ikoninen Chevy on muuttunut 85 vuodessa.

Ruosteinen Chevy palasi alkuperäiseen perheeseensä kymmenien vuosien jälkeen.

Minnesotalainen Bob Sportal osti vuosimallin 1957 Chevroletin eläkkeelle jääneeltä maanviljelijältä vuonna 1976. Tuolloin 19-vuotias Sportal maksoi elämää nähneestä autosta 75 dollaria. Hän ajoi Chevyllään 44 vuotta töihin ja takaisin kotiin, kunnes hiljattain päätti luopua siitä jäätyään itse eläkkeelle.

Sportalilla oli autolleen ostajakin jo valmiina, sillä alkuperäisen omistajan lapsenlapsi oli maanitellut Sportalia luopumaan Chevystä jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän ei kuitenkaan ole ollut valmis myymään silmäteräänsä ennen kuin nyt.

Autostaan vuosikymmeniä sitten 75 dollaria maksaneella Sportalilla oli myös käypä hinta mielessään – nimittäin ne samaiset 75 dollaria. Vaikka 75 dollaria vuonna 1976 vastaakin nykyrahassa vajaata 350 dollaria, katsoi Sportal, että kyseessä on passeli hinta rakkaasta, mutta parhaat päivänsä ohittaneesta autosta.

– Se on hoitanut tehtävänsä käytössäni ja nyt on jonkun muun aika saada siitä iloa. 75 dollaria on se, mitä itsekin autosta maksoin, joten sillä minäkin sen myyn. Se palaa takaisin perheeseensä, mikä on tärkeintä, Sportal kertoi KARE 11 -kanavan haastattelussa.

Auton ostaja, Tom Leenstra, oli haltioissaan ostaessaan takaisin auton, jonka kyydissä hän oli itse ollut viimeksi 9-vuotiaana.

– Kuin ajaisin taas isoisäni kanssa.

Katso alta KARE 11 -kanavan video aiheesta.

Lähde: The Drive, KARE 11

Lue myös:

    Uusimmat