Mainos

Blairin lomailu tsunamin jälkeen närkästytti brittejä

Pohjoismaiden hallitusten ohella Britannian johtoa on arvosteltu tavasta, jolla se reagoi uutisiin Aasian luonnonkatastrofista.

Pääministeri Tony Blairin päätös jatkaa Egyptin-lomaansa on närkästyttänyt monia brittejä. Varapääministeri John Prescott vakuutti viime sunnuntaina BBC:lle, ettei mikään maa reagoinut yhtä nopeasti ensimmäisen vuorokauden aikana kuin Britannia. Hän kertoi maanantaina lomalta palanneen Blairin olleen yhteydessä hallituksen vuorokauden kuluessa perustamaan erityskomiteaan.

Ulkoministeri Jack Straw painottaa Guardian-sanomalehdessä, että hallitukselta ei jäänyt tekemättä yhtään mitään siksi, että Blair oli ulkomailla. Blair vakuutti puolestaan tänään BBC:lle, että hän oli lomailustaan huolimatta "perusteellisesti mukana päätöksenteossa".

Ruotsalaisen Dagens Nyheter -sanomalehden mukaan nopeimmin toimivat ne hallitukset, joilla oli ennestään käytännössä testattu kriisiorganisaatio, jonka toimenkuvaan kuuluu kansalaisten avustaminen ulkomaisissakin kriiseissä. Lehden mukaan ripeimmin reagoi Italian väestönsuojeluorganisaatio, joka toimii suoraan pääministerin kansalian alaisuudessa.

Ensimmäinen kokous pidettiin tapaninpäivän aamuna ja muutamaa tuntia myöhemmin ilmaan nousi ensimmäinen lentokone toimittamaan apua ja evakuoimaan italialaisia Aasian tuhoalueelta.

Myös Saksa ja Ranska reagoivat tapaninpäivänä. Saksassa kriisiryhmä oli koolla päivällä ulkoministeri Joschka Fischerin johdolla. Ranskassa kriisijohtoryhmä kokoontui päivällä ja 360 ihmistä hälytettiin töihin kriisikeskukseen monitoroimaan tilannetta ja vastaamaan kyselyihin ranskalaisuhreista.

(MTV3-STT-Dagens Nyheter-BBC-Guardian)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.