Bikinimalleille sataa ylistystä – julkaisivat karun rehelliset kuvat, joissa ei piilotella turvotusta tai selluliittia

1:08
Pluskokoinen malli Tess Holliday raivostui, kun hänen kuvaansa käytettiin hoikennussovelluksen mainoksessa. 

Instagramin käyttäjät riemastuivat, kun kaksi australialaista bikinimallia julkaisi puhuttelevia kuvia kulissien takaa. 

Australialaiset Ariella Nyssa ja Karina Irby ovat alansa menestyneimpiä malleja. He kuitenkin kyllästyivät siloiteltuun imagoon ja päättivät jakaa seuraajilleen kuvia itsestään ilman poseerauksia tai kuvankäsittelyä. 

Seuraajat rakastuivat bikinimallien kuviin ja ylistävät heitä tärkeän sanoman välittämisestä. Asiasta uutisoi muun muassa News.com.au -uutissivusto.

"Se, ettei minulla ole sikspäkkiä, ei tarkoita ettenkö olisi kaunis"

Ariella ja Karina olivat kuvauksissa, kun he päättivät ottaa kuvia kulissien takaa. Naisten värikkäät bikinit eivät olleet asia, joka kiinnitti satojen tuhansien seuraajien huomion, vaan kuvissa naiset esiintyvät turvonneita vatsojaan peittelemättä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

– Mitä, eikö sinusta turvotus ole söpöä? Ariella kirjoitti kuvatekstiin.

– Yllätys! Turvotus on normaalia ja se, ettei minulla ei ole sikspäkkiä, ei tarkoita ettenkö olisi kaunis. 

Kuvatekstissä mallit kertovat olevansa ylpeitä kehoistaan, vaikka heidän vatsansa olisivat turvonneet. Ariella ja Karina saivat seuraajiltaan huikean vastaanoton. 

Ariellalla on 291 tuhatta seuraajaa Instagramissa, ja hän rohkaisee heitä hyväksymään itsensä juuri sellaisenaan. Ariellan mukaan kenenkään ei pitäisi tuntea oloaan ”noloksi tai häpäistyksi”, jos hänen vatsansa ei ole litteä. 

– Sinulla on turvotusta, minulla on turvotusta, kaikilla on turvotusta! Älä missään nimessä tunne oloasi alempiarvoiseksi sen takia, Ariella sanoo.

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Sadat ihmiset kommentoivat bikinimallien julkaisuihin kiitoksia ja ylistystä siitä, että nämä uskaltavat näyttää todellisen puolensa.

– Tällaisten kuvien näkeminen tekee minut niin iloiseksi, eräs käyttäjä kommentoi.

– Totta joka sana. Upeita naisia, toinen kirjoittaa.

Ariella ja Karina kertovat sosiaalisessa mediassa oppineensa kantapään kautta, miten itseään kuuluu arvostaa, eikä kiusaamista tule koskaan hyväksyä. 

Trollit nöyryyttivät ja yritykset kieltäytyivät yhteistyöstä

Tämän vuoden elokuussa Ariella joutui nettikiusaamisen kohteeksi. Ihmiset kommentoivat hänen kuviaan ilkeästi ja lähettivät Ariellalle törkeitä yksityisviestejä. Kiusaajat vaativat häntä sulkemaan tilinsä, koska heidän mielestään Ariella on ”liian lihava”.

– Miksi sosiaalinen media on tällainen? Miksi yritykset yrittävät saada olomme tuntumaan hirveältä, jos me emme edusta heidän ”ideaalista kauneusihannettaan”, Ariella kirjoittaa Instagramissaan yli 300 tuhannelle seuraajalleen.

Ariella on hiljattain kertonut medialle, kuinka tietyt yritykset eivät suostu tekemään hänen kanssaan yhteistyötä hänen kokonsa vuoksi.

– En voi uskoa, että tätä on jatkunut näin kauan, ja olen niin vihainen itselleni, että hyväksyin sen hiljaa vuosien ajan.

Jos kuva ei näy, katso se täältä

– Eikö tarkoitus yleensä ole, että jokainen meistä on tarpeeksi kaunis käyttämään kaikkien merkkien ja yritysten vaatteita?, pohtii Ariella.

– En ole aikaisemmin ymmärtänyt, kuinka muotiala ja sosiaalinen media ovat manipuloineet aivoihimme ajatuksen, että sinun tulee näyttää tietynlaiselta rakastaaksesi itseäsi ja esiintyäksesi mediassa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Myös Karina on joutunut vastaavanlaisen kiusaamisen uhriksi. Karina kertoi hiljattain miljoonalle Instagram-seuraajalleen, että hän on lihonut kymmenen kiloa ja tuntee olonsa paremmaksi kuin ikinä.

– Tänä aamuna Facebook muistutti minua kuvasta 9 vuoden takaa. Olin niin sokissa siitä, kuinka pieni olin teininä!

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Karina muistaa teinivuosiltaan sen, kuinka hän kehonsa muuttuessa tuli kokoajan tietoisemmaksi omasta ulkonäöstään.

– Laitoin aivan liikaa paineita itselleni.

Karina kertoo, että painonnousun myötä hän on itsevarmempi kuin koskaan aikaisemmin.

– Se mitä yritän sanoa on, että älä ole liian ankara itsellesi. Sinun kehosi on kaunis, ja se pitää sinut hengissä! Palvo itseäsi! Olisinpa itsekin tajunnut sen aiemmin.

Lähteet: News.com.au, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja