Bidenin Kiovan vierailua pidetään USA:ssa tärkeänä – "Näyttää, että Yhdysvallat johtaa lännen toimia Venäjää vastaan"

Miten Yhdysvalloissa on analysoitu Bidenin Euroopan vierailua? 1:53
Miten Yhdysvalloissa on analysoitu Bidenin Euroopan vierailua?

Euroopan vierailunsa tänä iltana päättänyt Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoo USA:n puolustavan sotilasliitto Natoa ”joka tuumalla”. Kotiyleisöltään Biden sai täyden tuen matkalleen, kertoo MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Joe Biden tapasi tänään Varsovassa Naton yhdeksän jäsenmaan edustajat. Näistä maista Unkari on vastahakoinen Venäjä-pakotteille.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että Yhdysvalloissa pidetään erittäin tärkeänä sitä, että Biden näyttäytyi Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa ja Nato-maa Puolassa juuri nyt.

– Sen uskotaan näyttävän, että Yhdysvallat johtaa lännen toimia Venäjää vastaan. Myös siitä viestistä pidetään, että Biden ei korostanut vain Nato-maiden yhtenäisyyttä vaan myös demokratian puolustamista, Karppinen kertoo Kymmenen uutisissa.

– Täällä yli puoluerajojen jaetaan se näkemys, että Nato on vahvempi nyt kuin sodan alettua – varsinkin sen jälkeen, kun myös Suomi ja Ruotsi ovat tulossa jäseniksi. 

Karppinen kertoo, että Bidenin seurueessa oli myös joukko republikaanipuolueen edustajia vakuuttamassa tukeaan Ukrainan presidentille Volodymyr Zelenskyille

– Puolueen radikaalisiipihän on sanonut, että osa Ukrainan rahoista pitäisi laittaa Meksikon rajalle. 

Lue myös:

    Uusimmat